Hoe krijg ik rust?

Home | Blog | God | Hoe krijg ik rust?

De huidige maatschappij is best vermoeiend. Onze agenda’s lopen voller en voller en we moeten steeds meer. Waren we vroeger gewoon met minder tevreden of is het de maatschappij die zo veel meer van ons eist? Soms lijkt het leven aan alle kanten vol te lopen. Dit is niet enkel mijn perceptie. Ik hoor het regelmatig terug bij anderen.

Het is goed om in alle hectiek rust te zoeken. De vraag is: “Waar vindt ik rust?” Als we spreken over rust denk je misschien: even helemaal niets. Benen op de bank. Lekker lui hangen.

Dagje bankhangen

Dagje bankhangen, uitrusten, lui zijn. Niks mis mee zo nu en dan, maar veel belangrijker is het te zoeken naar wat herstel geeft na een moeilijke periode of na te druk en te veel. We hebben nieuwe kracht en energie nodig. Iets wat ons verfrist, moed geeft, ruimte en herstel. We hebben het nodig om opnieuw te kunnen doen wat nodig is in deze hectische tijd.

Goed om in de rust bewust te zijn of te worden van wie je bent en waarvoor jij bent geroepen? In alle hectiek leven we voorbij aan wat er werkelijk toe doet in het leven. Want weet jij wie je bent? Waar jij voor leeft? Goed om daar in alle rust eens over na te denken?

Waar het om draait

Het draait om meer. Misschien is het je gedachte dat het om joú draait en je de energie nodig hebt om joúw leven, joúw ding te kunnen doen? Ik geloof inderdaad dát jij belangrijk bent in deze, maar het draait allemaal niet om ons. De Bijbel zegt:

De mensen die zich door hun ‘ik’ laten leiden, komen uiteindelijk uit bij de dood. Maar de mensen die zich door de Geest laten leiden, krijgen leven en vrede.

Innerlijke rust

Het is goed als mensen veranderen. Rust vinden. Niet voor een tijdje, even niks en weer door, maar rust van binnen. Jezus zegt: “Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden.”

Jezus geeft rust van binnen. Foto: Stichting Naar House

Laten we het anders gaan doen. Niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen. “Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken [namelijk op Gods manier]. Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt.”

Rust

Ik geloof dat dit niet altijd gemakkelijk is. Wat ik persoonlijk ervaar is dat ik rust vindt als ik bij Jezus kom. Als ik mijn ogen sluit en met Hem spreek. Als ik de Woorden van Zijn liefde lees en ervaar in mijn leven. Dat ik daarvan uit mag delen aan anderen. Misschien op dit moment aan jou? Ik gun het je zo dat je Zijn rust en liefde mag ervaren in de hectiek van je leven.


Kijk ook eens bij de cursus Stress, burn-out en rust die je (gratis) online kunt volgen. Doorpraten kan natuurlijk ook. Wil je graag een Bijbel ontvangen? Vraag er dan gratis een (Nieuw Testament) aan (verzending alleen binnen Nederland).

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor