Hoe kom ik in de hemel?

Home | Blog | God | Hoe kom ik in de hemel?

Het gebeurt wel eens dat als je onderweg bent, je dingen ziet die anders niet zouden opvallen. Ik ga wel eens gewoon even weg om mooie foto’s te maken en om na te denken over van alles en nog wat. Ik was een keer een paar dagen in het mooie Noord-Holland.

Ik heb een fiets met een batterij en heb eigenlijk altijd de wind mee. In het echte leven is het vaak anders en heb je ook wel eens de wind tegen. Het leven is een reis die ieder mens moet maken, maar de bestemming bepaal je zelf. Er is een bekende spreuk die zegt: “Hij heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst.” Het is zaak om de goede afslag te nemen en niet te verdwalen. Als je een goede navigatie hebt en je volgt alle aanwijzingen op, kom je op de goede bestemming.

Onderweg naar Huis

Nu had ik op een dag niet echt een reisdoel en fietste een beetje doelloos rond. Op een gegeven moment kwam ik bij een huis met een bijzondere naam ‘Onderweg naar Huis’. De vrouw des Huizes was buiten en ik vroeg haar wat ze met deze naam bedoelde. Wat ik al verwacht had was klopte, ze bedoelde het Vaderhuis (de Hemel). Er ontstond een mooi gesprek en we deelden onze gezamenlijke passie en liefde voor Jezus.

Op een gegeven moment kwam ik bij een huis met een bijzondere naam ‘Onderweg naar Huis’

Deze vrouw en haar man hebben een bedrijf die wortels verbouwd. Ik vroeg haar of het goed ging. Ze zei dat het de laatste jaren erg moeilijk was en de prijzen van hun product erg laag waren. Ze hebben enorme steun aan hun geloof. Zonder hun geloof hadden ze het waarschijnlijk niet vol gehouden. Het geloof in God is het fundament van hun leven. De tekst uit Matteüs is een reële steun.

[ Jezus zei tegen zijn leerlingen: ] “Lúister niet alleen naar wat Ik zeg, maar dóe het ook. Dan lijk je op een verstandig man die zijn huis op rotsgrond bouwde. Toen het hevig begon te regenen en te stormen en er een overstroming kwam, stortte het huis niet in. Want het was op een stevige ondergrond neergezet. Als je wel hoort wat Ik zeg, maar het niet doet, lijk je op een onverstandig man die zijn huis op zand bouwde. Toen het hevig begon te regenen en te stormen en er een overstroming kwam, [ spoelde het zand weg en ] stortte het huis in. Er bleef helemaal niets van over.

Hun ‘levenshuis’ is gebouwd op dit stevige fundament.

Doel van het bestaan

De naam voor het huis is bewust gekozen en prikkelt de mensen die het zien. Er zijn al verschillende mensen geweest die gevraagd hebben wat ze er mee bedoelen. Er zijn veel mensen op zoek naar het doel van het bestaan. Misschien jij ook wel? Weet jij waar je naartoe gaat als jouw levensreis ten einde is? De velden zijn wit om te oogsten.

De velden in deze omgeving staan vol met rode kool, witte kool, boerenkool, uien en winterwortels.

Naar de hemel

Het valt mij op dat er veel mensen zijn die graag naar de hemel willen. Als er een bekende Nederlander sterft, wordt er vaak gezegd dat hij of zij in de hemel is. Mijn vraag hierbij is, hoe dan?

Hoe kom je in de hemel en wat en wie tref je daar aan? Jezus zegt: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.” Ik geloof dat je door in Hem te geloven en te doen wat Hij zegt, je er zeker van mag zijn dat ook jij aan het einde van de reis naar de hemel mag gaan.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Reageren mag ook onder deze blog.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland) of kijk bij één van onze (gratis) online cursussen.

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

3 reacties

 1. Sander van den heuvel op 15 november 2021 om 11:24

  Mooie tekst en mooi geschreven en ja er bestaat inderdaad een hemel heb ooit is boven mogen kijken zag groene velden bloemen die niet op aarde bestaan .

  Mooi onderwerp helaas is het geloof een beetje aan het verwateren en aan het weg glijden maar ben er heilig van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde heb het eerder mogen bekijken .

  JA er is meer tussen de hemel en aarde helaas zijn er mensen die denken er is NIETS als ik overleden ben is het gedaan met me dat is dus niet zo .

  Ja het leven op aarde is hard God heeft de mensen op de aarde gezet zonder geloof maar wel goed met zaden voldoende eten Adam en Eva woonde ook in het paradijs tot dat ze de verboden vrucht gingen op eten werden ze bestraft en trokken ze kleding aan gemaakt van bladeren maar waarom zal je je schamen je bent immers bloot geboren en je gaat met de billen bloot weer naar boven .

  Wat op aarde is kleding spullen huis enc blijft op aarde alleen je ziel gaat naar boven en de kleding die je aan hebt bij de laatste eer het afscheid nemen blijft in de kist en op aarde .

  Zoals je geboren bent Puur Eerlijk en met de billen bloot ga je naar gene zijde de Hemel toe en daar worden de zonde.s besproken wat je gedaan hebt God en de Engelen weten echt alles van je .

  Het Geloof is zo iets mooi.s tastbaar lees de Bijbel al zullen er vele denken ach het is onzin maar eens zie je de waarheid en dan schrik je en verbaasd om je heen kijkend word je wakker in een droom wereld maar het is geen droom het is de hemel in volle glorie.

  een gezegende dag toegewenst hoop dat je God ooit Is mag horen onne er is zo veel meer tussen hemel en aarde Gods wegen zijn zo groot …..

  Amen

 2. Sander op 15 november 2021 om 11:53

  Verder ken je het geloof ook zien als een oude wijze wijsheid van een oude indiaan .

  Je hebt de mens en 2 soorten wolven ….

  Wolf 1 : Is het kwaad gunt je geen geluk is niet eerlijk niet oprecht heeft geen respect voor de medemens denkt aan zijn eigen belang en neemt aan het einde van zijn leven een rug tasje mee naar boven hopend op vergeving van God en of hij / zij nog een plek krijgt in de hemel na de straf die hem of haar te wachten staat .

  Wolf 2 : is eerlijk oprecht zorgt voor zijn kinderen jaagt voor het eten maar laat ander vee en dieren met rust heeft respect voor zijn wolven vrouwtje en ze kroost die hij liefde vol opvoed te eten geeft en op een gegeven moment ze kroost ze kinderen los moet laten en dat zij hun eigen levens pad moeten kiezen .

  Het is net als de oude indianen geloof je eet de dieren op maar laat de rest van de dieren met rust als je maag vol zit waarom nog een dier opjagen als het niet nodig is .

  Het is betreurend wat er nu op de aarde gebeurd maar we gaan niet iedereen over één kant gooien helaas zijn er ook mensen die niet geloven maar zoals Jezus zij ken geen haat groet de persoon heb hem lief al mag je hem niet geef het goede voorbeeld.

  We zijn immers van binnen gelijk alleen van buiten verschillend en ook al ben je niet gelovig heb je veel dingen gedaan wat niet mag en worden goed gekeurd krijg je het van zelf gepresenteerd en word je weer achter het schoolbankje gezet met de vraag waarom heeft U dit gedaan …….

  Dan pas schaam je je eigen diep en word het ware Oordel en de Goedkeuring of Afkeuring te horen krijgen waar je heen gaat het is immers aan God die u uw plek gaat geven …..

  Welke wolf ga je volgen en het is het al te laat als je de verkeerde wolf bent gaan volgen Nee vraag God om vergeving verbeter je leven wie weet wat dan je lot is ….

  Amen

 3. Onne op 15 november 2021 om 12:16

  Hoe kom je in de hemel en wat en wie tref je daar aan? Jezus zegt: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.” Ik geloof dat je door in Hem te geloven en te doen wat Hij zegt, je er zeker van mag zijn dat ook jij aan het einde van de reis naar de hemel mag gaan.

  Het bovenstaande staat in mijn blog. Dit is mijn persoonlijke geloof. Iedereen is vrij om dit te geloven maar het geeft mij, zekerheid, rust en vrede. Ik ben er achter gekomen dat ik het zelf niet kan en Iemand nodig heb die mijn schuld betaald. Ik ben er van overtuigd dat er geen kwaad en rottigheid in de hemel is. Dus ook niet dat van mij. Sander, leuk dat je reageert en nadenkt over het leven na dit leven.

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor