Het gaat gewoon uit

Home | Blog | Leven | Het gaat gewoon uit

Dat hoor ik mensen vaak zeggen: “…als je dood gaat? Er is dan gewoon niets, het kaarsje gaat gewoon uit.” Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet dagelijks nadenk over de eeuwigheid, maar ik wil wel even zeggen dat we goede redenen hebben om te geloven dat er na de dood het einde er niet is. Dat we heel goede redenen hebben om echt te verlangen naar een eeuwigheid!

wekker

Stel je nu eens voor dat alle boeven en verkrachters gewoon hun gang kunnen gaan. Ze ontspringen hier vaak de dans. En als het einde daar is, is alles plots opgegaan in het niets. Alsof er niets gebeurt is. De dood brengt geen gerechtigheid!

Of denk eens aan wereldverbeteraars als Martin Luther King of Moeder Theresa. Je kunt toch niet geloven dat alles waar zij streden en alles wat zij opgaven voor niets was?

Het zou vreselijk zijn als mensen die zoveel kwaad hebben gedaan nooit berecht zouden worden. Het zou vreselijk zijn als de massa’s aan mensen die onrecht hebben geleden nooit getroost zouden worden. Het zou vreselijk zijn als er geen beloning zou zijn voor alle goede daden, zichtbaar of onzichtbaar.

Paulus spoort ons aan:

1 Korinthe 15:58: “Dus, beste vrienden, sta vast en wees onverzettelijk. Blijf actief voor de Here. U weet toch dat het werk dat u onder zijn leiding doet, niet voor niets is.”

Natuurlijk doet het ertoe hoe we hier leven, dat voelen we wel goed aan. Zo heeft God het ook bedoeld, het kaarsje gaat heus niet gewoon uit.

Jesse de Haan

Jesse de Haan is theoloog en spreker. Hij werkt voor De Haven kerk in Wijk bij Duurstede en zet zich bij IJM in tegen de moderne slavernij. (Disclaimer)

3 reacties

  1. IJme Woensdregt op 16 juni 2014 om 13:09

    Na de dood niets meer? Vast niet! Maar of het eind oordeel bedoelt is om verkeerde mensen te straffen betwijfel ik. God is toch liefde, Hij wil toch dat alle mensen behouden worden? Christus is toch gestorven, begraven en opgestaan, genoegzaam voor de hele wereld? Incl. Kosmos en mens?

  2. Alie op 16 juni 2014 om 14:54

    Een ieder die leeft en in Mij gelooft, zal niet sterven in der eeuwigheid (Johannes 11:26). Dit heeft Jezus ook gezegd. Het gaat er om dat we in dit leven een keuze Jezus maken.

  3. Johannes op 2 augustus 2014 om 17:45

    Het leven is niet mooi,daarom geloven we graag in sprookjes.

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor