Help, mijn God is klusser!

Home | Blog | Bijbel | Help, mijn God is klusser!

Vorige week zaterdag ben ik met mijn gezin (Huh? Gezin? Hoe oud ben je dan wel niet? 28 jaar. Valt mee toch?) verhuisd naar een andere woning. Zo’n verhuisdag is een dag vol gecontroleerde chaos. Maar het ging allemaal lekker vlot en we zijn inmiddels gesetteld.

help-mijn-god-is-klusser

De twee weken ervoor was vooral keihard klussen. Het huis was decennia lang bewoond geweest door een oude vrouw, en aangezien wij niet de smaak hebben van iemand die bij Koningin Juliana in de klas kan hebben gezeten, moest er veel veranderen.

Man

Hoe meer verfvlekken er op mijn kluskleren en in mijn haar kwamen, hoe meer man ik me voelde. Heerlijk om eens een paar weken fysiek werk te doen en een huis op te knappen. Tegelijkertijd wilde ik natuurlijk goed voor de dag komen bij mijn vrouw en kids. Na twee weken knallen kon ik niet bij ze aankomen met een scheef behangetje en loshangende stopcontacten. Inmiddels ziet alles er redelijk strak uit en moeten er alleen nog plinten in. Die zijn hard nodig want op sommige plekken ligt het laminaat zo scheef dat ik kan rekenen op een aanmelding voor het programma Help, mijn man is klusser!

De kamers van God

Toen ik afgelopen week op mijn knieën vol frustratie een stopcontact probeerde af te plakken, moest ik denken aan Jezus. Toen Jezus nog op aarde rondliep vertelde Hij dat het huis van zijn vader vele kamers heeft (Johannes 14:1-3). Hij zei ook dat wanneer Hij terugkomt Hij voor ons allemaal een kamer heeft klaargemaakt. Gaaf. Jezus is dus een onwijze klusser. Dat kan eigenlijk ook niet anders als je voor zo’n absurd aantal mensen woonruimte moet regelen. En aangezien Hij nog niet terug is gekomen zal Hij nog wel bezig zijn. Misschien nog een paar randjes afkitten? Of een paar plafonds sauzen?

Trots

Eergisteren kwamen mijn dochters voor het eerst het huis binnen. Vol trots liep ik met ze mee om de nieuwe slaapkamers, kasten en gekleurde muren te laten zien. Hun blije gezichten maakte mij een hele trotse vader. Ik kan me dan ook voorstellen dat Jezus net als ons uitkijkt naar die dag. De dag dat we voor het eerst ons nieuwe huisje zien en met open mond alles zullen bewonderen. Ik hoop dat het niet lang meer duurt en ik zie er enorm naar uit. Nu alleen wel te hopen dat ze daar beter laminaat kunnen leggen dat ik.

Wil je meer over Jezus en zijn gemaakte beloftes te weten komen? Overweeg dan eens de online cursus WaaromJezus? te volgen.

Robert de Heer

Robert de Heer is werkzaam als studentenwerker voor Agapè StudentLife. Hij houdt van zijn vrouw Kimberly, zijn dochters Imma en Jaël, én van het avontuurlijke leven wat God hun geeft in Rotterdam. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor