Heeft God ons nodig?

Home | Blog | God | Heeft God ons nodig?

Het is wel zo’n beetje algemeen bekend dat mensen denken God niet nodig te hebben als alles goed gaat. Het lukt best, we kunnen het zelf allemaal wel. Werk, huis, gezin, vakanties, we hebben het allemaal voor elkaar. En God? Die hoort ergens in het vakje religie thuis, dat moet iedereen zelf maar uitzoeken.

Waar is God?

Ja, totdat er iets mis gaat natuurlijk. Een ernstige ziekte, een ramp, een ongeluk, een familiedrama. Dan vragen we ons af waar God is in dat alles en waarom Hij in hemelsnaam niets doet. In twijfel, verdriet en rouw komen we er vaak achter dat we God juist wel nodig hebben, dat we bij God veiligheid en rust kunnen vinden, en bovenal een vorm van troost die mensen niet kunnen geven.

God ons nodig?

Maar laten we het eens omdraaien… Heeft God ons eigenlijk nodig? Zit Hij te wachten op die kleine, nietige mens die het zelf allemaal wel kan? Het antwoord is ja! En wel om de eenvoudige reden dat God liefde is en liefde wordt mooier als het gedeeld wordt. Liefde bloeit op als we het ontvangen, beantwoorden en doorgeven. Want delen is in dit geval ook vermenigvuldigen.

Heeft God ons eigenlijk nodig? Zit Hij te wachten op die kleine, nietige mens die het zelf allemaal wel kan?

Ontvangen

God wil Zijn liefde uitstorten in de harten van mensen, maar doet dat alleen als wij daar voor open staan, als wij bereid zijn om dat geschenk te ontvangen. Dwingende liefde bestaat immers niet. Het mooie is dat Zijn liefde ons in staat stelt om Hem lief te kunnen hebben en daarnaast ook onszelf en anderen, ja, zelfs onze vijanden. Dat is een liefde die veel verder gaat dan tijdelijke verliefdheid en vlinders in je buik.

We leven in een wrede wereld die steeds donkerder wordt. Hoe zit het met jouw liefde voor God en de mensen om je heen?

Onvoorwaardelijke liefde

Gods liefde is een liefde die alle zonden vergeeft en alle pijn geneest. Een liefde die alle grenzen overschrijdt en alle verdeeldheid doet verdwijnen. God heeft ervoor gekozen om de wereld te bereiken met Zijn onvoorwaardelijke en oneindige liefde. Door mensen heen, door jou en mij heen. Hij is altijd op zoek naar ambassadeurs van Zijn liefde.

Jouw hart

We leven in een wrede wereld die steeds donkerder wordt. De Bijbel voorzegt zelfs dat de liefde van veel mensen zal verkillen naarmate de tijd verstrijkt. De vraag die nu heel actueel is, is dus: hoe zit het met jouw hart? Hoe zit het met jouw liefde voor God en de mensen om je heen? Heb jij al ‘ja’ gezegd tegen de samenwerking met de Allerhoogste teneinde mee te werken aan het openbaren van Zijn liefde aan een wereld in nood?

Praktische liefde

God had de wereld zó lief dat Hij Zijn Zoon Jezus naar de aarde stuurde met de opdracht de mensen te redden van de ondergang; van een leven in zonde en zelfgenoegzaamheid. Jezus maakte de liefde van Zijn Vader praktisch in alles wat Hij zei en deed. Hij heeft jou en mij nodig om daarmee door te kunnen gaan, elke dag. Hij is de Heer van de oogst en Hij heeft arbeiders nodig! Wil je daar eens over nadenken?


Zelf de Bijbel lezen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland), of volg één van onze gratis online cursussen. Misschien wil je wel doorpraten met één van onze e-coaches, dat kan. Een reactie hieronder achterlaten is ook mogelijk.

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)

2 reacties

 1. sander van den heuvel op 10 januari 2022 om 10:36

  Om te beginnen God is er altijd en hoort altijd je gebed en soms worden er ook wonderen verricht noem Moeder Maria verschijning mensen die genezen in Banneux en hun kruk achter laten als bewijs en meerdere Moeder Maria verschijningen .

  Ja god is er altijd alleen vergeten de mensen dat de mens op aarde is neergezet zonder geloof en dat god zelf als Jezus naar de aarde is gegaan om de zonden te vergeven en mee te nemen en om te overlijden aan het kruis .

  De mens is op aarde neer gezet zonder enig geloof met een mooie groene aarde zaden en genoeg water om de zaden te doen ontkiemen ook Adam en Eva woonde in schitterende omgeving met genoeg eten veel natuur dieren alleen de boom waar ze niet aan mochten komen was hun ontboden .

  Helaas ken god niet alles op aarde doen mensen zijn er om te leren om respect op te bouwen elkaar met respect te behandelen wat anno 2022 niet meer is zoals God het voor ogen had God draait zich boven bijna om wat er nu met zijn aarde gebeurd en wat de mensen elkaar aan doen is het respect ver te zoeken.

  Ja ik geloof er heilig in dat God er nog steeds is maar die is ook druk in zijn Hemel zijn Koningrijk om dat helemaal klaar te maken om de vele zielen die de Hemel wel in mogen met liefde te doen ontvangen de gene die niet de hemel in mogen tja die zullen een hele nare plek krijgen wat niet zo mooi is als de hemel.

  Maar ben er Heilig van overtuigd dat God er is en op ons neer kijkt en met zijn hoofd schud en denkt waarom doen de mensen dit elkaar aan je ken de krant niet openslaan of je leest geen mooie dingen meer alleen maar ellende wat de mensen elkaar aan doet moord schietpartijen onnodige mensen overlijden door dat er mensen zijn die alleen maar aan hun eigen denken en zonder denken iemand om het leven brengen met een vuur wapen of een mes of noem wat kindermisbruik mishandeling dit is niet hoe God het zich eigen had voorgenomen .

  Ja God is er hij luistert naar de gebeden en Ook Moeder Maria verschijnt wel is op een plek zoals Banneux waar de familie beco het levendige bewijs van is het is daar nu een schitterende plek geworden waar het geloof nog is zoals het behoort te zijn helaas lopen de kerken leeg en mensen denken ach het zal zo zijn .

  Ja God is er nog steeds hij hoort de gebeden maar hij probeert iedereen te helpen maar ook de hemel heeft zijn aandacht nodig er is immers meer tussen hemel en aarde al willen sommige mensen het niet geloven of ze geloven helemaal niet ik heb een keer boven mogen kijken ja er is een hemel het Bestaat .

  Bestaat God ja zeker al zullen niet iedereen er meer in geloven maar de tijd zal het leren En de gelovige ga is kijken als je in Belgie bent Banneux het is er schitterend brand een kaarsje daar of in het mooie zuid limburg een echte veenkaars wat ik regelmatig doe is een kaars aan steken in de kerk in wittem .

  JA er is meer tussen hemel en aarde ik geloof er heilig alleen is de aarde anno 2022 een planeet geworden waar respect voor elkaar soms ver te zoeken is Natuur word vol gebouwd dieren worden onnodig afgeschoten moord brand noem maar op sla de krant open waternood rampen en meer het is DE MENS die dit op zijn geweten heeft NIET GOD .

  Vooruitgang is ook achter uitgang Als God nu op aarde rond zal lopen en om zijn eigen heen zal kijken zal ie waarschijnlijk denken waar zijn de dieren waar is de natuur waar is het respect gebleven voor elkaar.

  Nee God zal zijn eigen om draaien en denken ik ga terug naar boven dit gaat zelfs mij te ver veel mensen geloven niet meer gelukkig zijn er een hoop die het nog wel doen maar zoals het nu gaat op aarde zo had god zeker de mensen niet neer gezet de krant is het levendige bewijs dat RESPECT soms ver te zoeken is .

  Amen

  • Marja Verschoor-Meijers op 11 januari 2022 om 21:16

   Hoi Sander, dank je wel voor je uitgebreide reactie. Je hebt nogal wat geschreven en ik denk niet dat het allemaal een directe reactie op de blog is, maar goed :) Het gaat te ver om hier online op alles in te gaan, maar ik geloof met jou dat God best weleens verdrietig is om alles wat zich hier op aarde afspeelt. Hij keert zich echter niet om, Hij strekt zich juist uit naar de mens, elke dag… door ons heen. We leven nog steeds in een tijd van Zijn grote genade, elke dag komen er mensen tot geloof, dat geeft Hem grote vreugde!

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor