Heeft God ons nodig?

Home | Blog | God | Heeft God ons nodig?

Het is wel zo’n beetje algemeen bekend dat mensen denken God niet nodig te hebben als alles goed gaat. Het lukt best, we kunnen het zelf allemaal wel. Werk, huis, gezin, vakanties, we hebben het allemaal voor elkaar. En God? Die hoort ergens in het vakje religie thuis, dat moet iedereen zelf maar uitzoeken.

Waar is God?

Ja, totdat er iets mis gaat natuurlijk. Een ernstige ziekte, een ramp, een ongeluk, een familiedrama. Dan vragen we ons af waar God is in dat alles en waarom Hij in hemelsnaam niets doet. In twijfel, verdriet en rouw komen we er vaak achter dat we God juist wel nodig hebben, dat we bij God veiligheid en rust kunnen vinden, en bovenal een vorm van troost die mensen niet kunnen geven.

God ons nodig?

Maar laten we het eens omdraaien… Heeft God ons eigenlijk nodig? Zit Hij te wachten op die kleine, nietige mens die het zelf allemaal wel kan? Het antwoord is ja! En wel om de eenvoudige reden dat God liefde is en liefde wordt mooier als het gedeeld wordt. Liefde bloeit op als we het ontvangen, beantwoorden en doorgeven. Want delen is in dit geval ook vermenigvuldigen.

Heeft God ons eigenlijk nodig? Zit Hij te wachten op die kleine, nietige mens die het zelf allemaal wel kan?

Ontvangen

God wil Zijn liefde uitstorten in de harten van mensen, maar doet dat alleen als wij daar voor open staan, als wij bereid zijn om dat geschenk te ontvangen. Dwingende liefde bestaat immers niet. Het mooie is dat Zijn liefde ons in staat stelt om Hem lief te kunnen hebben en daarnaast ook onszelf en anderen, ja, zelfs onze vijanden. Dat is een liefde die veel verder gaat dan tijdelijke verliefdheid en vlinders in je buik.

We leven in een wrede wereld die steeds donkerder wordt. Hoe zit het met jouw liefde voor God en de mensen om je heen?

Onvoorwaardelijke liefde

Gods liefde is een liefde die alle zonden vergeeft en alle pijn geneest. Een liefde die alle grenzen overschrijdt en alle verdeeldheid doet verdwijnen. God heeft ervoor gekozen om de wereld te bereiken met Zijn onvoorwaardelijke en oneindige liefde. Door mensen heen, door jou en mij heen. Hij is altijd op zoek naar ambassadeurs van Zijn liefde.

Jouw hart

We leven in een wrede wereld die steeds donkerder wordt. De Bijbel voorzegt zelfs dat de liefde van veel mensen zal verkillen naarmate de tijd verstrijkt. De vraag die nu heel actueel is, is dus: hoe zit het met jouw hart? Hoe zit het met jouw liefde voor God en de mensen om je heen? Heb jij al ‘ja’ gezegd tegen de samenwerking met de Allerhoogste teneinde mee te werken aan het openbaren van Zijn liefde aan een wereld in nood?

Praktische liefde

God had de wereld zó lief dat Hij Zijn Zoon Jezus naar de aarde stuurde met de opdracht de mensen te redden van de ondergang; van een leven in zonde en zelfgenoegzaamheid. Jezus maakte de liefde van Zijn Vader praktisch in alles wat Hij zei en deed. Hij heeft jou en mij nodig om daarmee door te kunnen gaan, elke dag. Hij is de Heer van de oogst en Hij heeft arbeiders nodig! Wil je daar eens over nadenken?


Zelf de Bijbel lezen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland), of volg één van onze gratis online cursussen. Misschien wil je wel doorpraten met één van onze e-coaches, dat kan. Een reactie hieronder achterlaten is ook mogelijk.

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor