Als Gods verhaal het jouwe wordt

Home | Blog | Film | Als Gods verhaal het jouwe wordt

Iedereen houdt van verhalen. Honderden jaren lang hebben volken door middel van verhalen, overleveringen en anekdotes de waarheid doorverteld. Ook nu nog zijn verhalen hip. Kijk maar eens naar het succes van films als Band of Brothers, The Lord of the Rings en The Hobbit. Niet alleen in films is sprake van een verhaal. God regisseert ook een verhaal. Hij is er zelf de Auteur van. En jij maakt daar deel van uit!

scene uit Lord of the Rings

Gods verhaal

Het grote verhaal van God geeft antwoord op een prachtige wereld waarin zonden en gebrokenheid in de dagelijkse realiteit aanwezig zijn. God sluit vriendschappen. Met onder meer Noach, Jakob en Abraham. Door de Bijbel heen zien we tal van deze vriendschappen. Mensen die door God worden ingezet om onderdeel te worden van een groot verhaal. De redding van de wereld! Maar mensen falen. Daarom stuurde God zijn zoon Jezus. Om er zeker van te zijn dat het grote verhaal een successtory zou worden.

Jouw verhaal

Ook jouw leven is een verhaal. Een verhaal met prachtige gebeurtenissen maar ook een verhaal waarin verschillende crisissen voorkomen. Als kind kun je misbruikt zijn. Misschien heb je moeten vluchten. Een Scheiding. Je werd ziek. Een ongeluk. Een kind verloren. Burn-out. Je verleden kan je beklemmen. Je dreigt er niet meer van los te komen. Op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat jouw verleden ook je toekomst bepaalt.

Maar er is hoop! Jouw levensverhaal kan herschreven worden. God wil vandaag een nieuwe start maken. Hij wil een streep onder je verleden zetten. Luister maar naar wat de Auteur van levensverhalen zegt:

Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten?
Ja, ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis. (Jesaja 43:19)

God wil je bevrijden uit je woestijn. Hij wil jouw verhaal een nieuwe wending geven. Je kunt onderdeel worden van een mooier en groter avontuur. God nodigt je uit. Zoals Gandalf Bilbo uitnodigt in The Hobbit:

Ik zoek iemand die wil deelnemen aan een avontuur dat ik aan het organiseren ben,
maar het is bijzonder moeilijk om iemand te vinden.

Bilbo had de keuze. Thuis blijven zitten of het avontuur aan gaan. Bilbo ging. Het zette zijn leven op zijn kop. Hij kwam als een ander mens weer thuis.

God slaat de bladzijde om

Ook jij hebt een keuze. Je kunt blijven hangen in het verleden. Je mag er ook een streep onder zetten. Gods grote verlangen is dat Zijn verhaal jouw verhaal wordt. God wil de bladzijde omslaan en een nieuw hoofdstuk schrijven in jouw levensverhaal.

“Today is where your book begins, the rest is still unwritten.”
~ Natasha Beddingfield – Unwritten ~

Je verleden hoeft niet langer je toekomst te bepalen.

De vraag is alleen of jij wil deelnemen aan dit grote avontuur.

Leenard Kanselaar

Jongerenwerker | God-zoeker | Blogger | Schrijft over geloven wat anders is dan je denkt (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor