Waarom laat God zich niet zien?

Home | Waarom laat God zich niet zien?

‘Als God werkelijk bestaat, waarom zie ik daar dan niets van om mij heen? Waarom laat God zich niet zien?’       

Waarom laat God zich niet zien

Oorlogen, terrorisme, haat, bedrog, natuurrampen, ongelukken, ziektes, pijn en verdriet. Er gaat geen dag voorbij of we worden daarmee geconfronteerd. Veraf, via de media of dichtbij, in ons eigen leven.

Ja, roepen de christenen, stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw. God regeert. Een dooddoener, daar kan je vandaag de dag toch niet meer mee aankomen? Als Hij werkelijk zou regeren, waarom is het dan zo’n bende in de wereld? Christenen geloven in een mythe, houden vast aan valse hoop, steken hun kop in het zand. Er is geen bewijs van Gods bemoeienis met deze wereld, laat staan met mensen persoonlijk…

Lees ook: Is er bewijs dat God bestaat?

Waar was God in mijn leven?

Er is een tijd in mijn (jonge) leven geweest dat ik ook zo dacht. Ik groeide op in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw en er waren tijden dat het met de wereld volledig uit de hand liep, naar mijn idee. We demonstreerden tegen de atoombom, kerncentrales, luchtvervuiling en het kappen van oerwouden. We fietsten over de rijksweg op autoloze zondagen, want er (b)leek een oliecrisis te zijn.

Waar was God in die tijd? Waarom liet God zich niet zien?

Er was wanorde in het Midden en verre Oosten, het communisme begon te wankelen en een derde wereldoorlog werd voorspeld.

Waar was God?

Waarom laat God zich niet zien - oorlog

Ik was opstandig, kritisch, begaan en gepassioneerd, maar wel altijd binnen het blikveld van mijn eigen wereld. Een wereld waarvan ik dacht dat die heel groot en open was.

God laat zich zien

Toen ik op latere leeftijd tot bekering kwam ging er een andere wereld voor mij open. Het was alsof iemand mij een nieuwe bril had opgezet. Ik zag een wereld waarin God zich wel degelijk liet zien… op de meest bizarre plaatsen nog wel.

Ik zag Zijn liefde geopenbaard in de honderden en duizenden organisaties en stichtingen die zich inzetten voor vrede, gerechtigheid, gelijkheid, onderwijs en duurzaamheid. Ik zag God in radicaal veranderde levens van verslaafden, daklozen en criminelen. Ik zag God in naastenliefde, geduld en vergeving.

Ik zag God in naastenliefde, geduld en vergeving.

God laat zich zien door andere mensen

God is geest. In die zin kunnen we Hem niet als mens tegenkomen en kunnen we ook geen plaatje van Hem maken. Maar Hij leeft met Zijn Geest in mensen die in Hem geloven en door die mensen heen wordt Zijn goedheid zichtbaar als zij doen waartoe de Bijbel oproept: omzien en zorg dragen voor elkaar en de schepping.

God is liefde en die liefde wordt zichtbaar als gelovigen een ander belangrijker achten dan zichzelf, als zij hun vijanden liefhebben en vergevingsgezind zijn daar waar dat onmogelijk lijkt.

God is liefde en die liefde wordt zichtbaar als gelovigen een ander belangrijker achten dan zichzelf, als zij hun vijanden liefhebben en vergevingsgezind zijn daar waar dat onmogelijk lijkt.

Wil jij God ook zien?

Waarom laat God zich niet zien - lichtjes

God is licht en in Hem is geen duisternis. Gelovigen hebben de opdracht dat licht te laten schijnen op iedere plaats waar het donker is. Zij zijn geroepen om vredestichters te zijn en hoop te geven daar waar mensen geen uitkomst meer zien.

De ellende in de wereld is echt, dat zal ik zeker niet ontkennen. Maar wat de seculiere media ons laat zien is slechts één kant van de medaille, vergeet dat nooit. Er is ook een andere kant en ik daag je uit om God te vragen of Hij je ogen wil openen voor de dingen die Hij doet. Ik weet zeker dat Hij zichzelf aan jou zal openbaren!

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)

21 reacties

 1. jochanan op 26 maart 2018 om 11:45

  mooie tekst, maar ik mis toch iets. bij deze een paar teksten, die wellicht het waarom van de realiteit van vandaag begrijpelijker maken.
  2Kor4:4, Luk4:5-6, 1Joh5:19. Maar ook de volgende om eens biddend over na te denken; Deut31:18 en 32:20, Ps50:21.
  ook Prediker zei het al, er is niets nieuws onder de zon (Pred1:9). het is echt niet alleen van de laatste tijd. Vraag je bij 2Kor4:4 eens af wat met de ‘eeuw’ bedoeld wordt. duidelijk is iig dat gedurende die ‘eeuw’ is er een god (welke?) die actief invloed uitoefent.

  m.b.t. organisatie; natuurlijk zullen er organisaties (met name de mensen die in de praktijk dingen dien, niet de top) zijn die liefde werk in alle oprechtheid proberen uit te dragen. edoch, tot echte vrede en gerechtigheid zullen ze het toch echt niet brengen.

  prachtige conclusie; ontdek wat God doet! lees en bestudeer zijn Woord, bid voor een geest van wijsheid en openbaring (Ef1:17-18) om te mogen weten wat de hoop is van Zijn roeping …. dat is wat God in het heden doet; toeroepen, ofwel het individu vergaderen tot Zijn Ene Lichaam

  • Martien op 26 maart 2018 om 13:56

   Dank voor je reactie. Onze blogs zijn niet bedoeld om er een bijbelstudie van te maken. Wat wij willen is gewoon het gesprek aangaan met iedereen die het leest. Daarbij willen we ruimte laten om het gesprek ook te kunnen hebben zonder dat we er gelijk de bijbel bijhalen. Daarmee zeg ik niet dat wij de bijbel niet belangrijk vinden.

   • jochanan op 26 maart 2018 om 16:56

    duidelijk.

    maar, als je er niet gelijk de Bijbel wilt bijhalen dan zit ik hier idd verkeerd ;-)

    de vraag blijft dan wel of je ooit bij de juiste antwoorden uitkomt ;-)

    • Martien op 28 maart 2018 om 12:08

     Voel je vrij om te reageren naar helpdesk [ad] nlikzo-einsiedln.savviihq.com, dan kan ik mogelijk iets beter uitleggen wat we voor ogen hebben met deze website en o.a. de blogs.

  • Reinhard op 10 juli 2021 om 23:14

   De bijbel is door mensen geschreven… Als je een boek nodig hebt om te geloven heb je het licht niet gezien.
   God is in je, niet in een boek.
   Ooit gaf ik God de schiuld van mijn ongelukkig zijn. Van mijn pech. Van de dingen die ik heb meegemaakt en de pijn die ik heb geleden en soms nog voel. Maar moet ik God daar de schuld van geven? Of moet ik in een boek lezen hoe ik moet bidden? God wil niet dat je bid. God wil alleen dat je het goed doet. Daar zal je voor worden beloont, niet in dit leven maar in de eeuwigheid. Zorg dat je daar klaar voor bent en je zal gelukkig zijn in dit leven

   • Marja Verschoor-Meijers op 2 augustus 2021 om 17:17

    Ha Reinhard, dank je wel voor je reactie. God de schuld geven van onze pijn is inderdaad niet handig denk ik, soms maken we verkeerde keuzes, soms doen anderen ons iets aan, en heel vaak is pijn het gevolg van de zonde in de wereld. Je schrijft overigens dat God alleen maar wil dat we goed doen, maar waar haal je die ‘regel’ vandaan, vraag ik me dan af? En hoe weet de mens wat goed is? Als iedereen dat persoonlijk in gaat vullen, vliegen we elkaar wellicht nog steeds in de haren.

 2. rita stouten op 27 maart 2018 om 12:49

  Ik ben afgelopen 9 maanden behoorlijk ziek geweest lichamelijk en geestelijk, pijn en verdriet waren sterk aanwezig ik heb zelf die handen van God gezien, door de mensen vooral van mijn kerk die heel veel liefde gaven, kaartjes bloemen eten telefoontjes en heel heel veel gebed. God droeg mij door deze situatie heen door handen van veel mensen. Vriendelijke groet Rita.

  • Aline op 27 maart 2018 om 19:28

   Wat goed om te horen, Ria, dat jij door anderen heen God ziet. Hoe gaat het nu met jou?

 3. Marja Verschoor-Meijers op 27 maart 2018 om 18:19

  Wat mooi om te lezen dat je Gods aanwezigheid door mensen heen hebt ervaren Rita, dank je wel voor het delen van je ervaringen. Past mooi bij deze blog. Fijn dat je er weer bovenop bent.

 4. rita stouten op 28 maart 2018 om 16:42

  Het gaat met kleine stapjes vooruit Aline Dank je.

  • Aline op 29 maart 2018 om 09:28

   Wat fijn om te horen. Hopelijk kun je het met kleine stappen volhouden om richting herstel te gaan. Heel veel sterkte!

 5. E. op 18 september 2018 om 23:18

  Als ik om mij heen kijk dan twijfel ik aan het bestaan van God. Als ik naar mijn eigen situatie en directe omgeving kijk dan is die twijfel er niet want hoe donker het ook was er is steeds weer licht en zijn er steeds weer nieuwe perspectieven en oplossingen. Ik denk dat het God is die je leidt naar nieuw kansen en mogelijkheden, het is maar net hoe je het wil zien. God is bij een ieder aanwezig, in je hart en ziel. je moet er wel voor open staan anders zie je het niet, ga je verleden maar eens na en dan zie je dat het steeds weer goed komt. Je moet je wel in willen zetten, God geeft je de energie. Fysiek ga je God leren kennen na de je overleden bent.

  • Marja Verschoor-Meijers op 20 september 2018 om 20:45

   Dank je wel voor je reactie. Soms kan het inderdaad moeilijk zijn om God te zien op grote schaal om het zo maar te zeggen. Maar in ons persoonlijk leven, zoals jij dat ook beschrijft, is het vaak duidelijker. De Bijbel zegt dat we God leren kennen door Jezus Christus, want die heeft Hem bekend gemaakt aan de mensen. Als we daar niet voor openstaan, zien we het inderdaad niet. Daar komt geloof dus om de hoek kijken. Het is een heel eenvoudig, maar levensveranderend, gebed om God te vragen zichzelf te openbaren in je leven. Doe het maar!

 6. Isak Calisir op 8 december 2019 om 17:12

  Ik heb eindelijk God gezien. Vriendelijke groet Isak Calisir.

  • Marja Verschoor-Meijers op 11 december 2019 om 12:17

   Isak, bedoel je dat Hij zich aan je heeft geopenbaard? Dat is geweldig, dan heb je zekerheid in je hart. Gods zegen toegewenst.

   • E. op 11 december 2019 om 15:44

    Wanneer, waar en hoe heeft hij zich aan je geopenbaard ?

    • Isak Calisir op 24 juni 2020 om 08:55

     Sorry van mijn late reactie.
     December 2019 in Zwolle

     Ik heb God gezien nadat ik ervoor gebeden heb. Ik heb hem in een visioen gezien. Ik heb daarvoor dingen meegemaakt als Jezus Christus en Adam & Eva en nog vele andere Bijbel profeten. Ik heb daar een boek over geschreven: HALLO DE SCHEPPER.

     Ik kan een gratis exemplaar als pdf bestand aan u geven. Terug komen op uw vraag: Hoe heeft God (De Schepper) aan mij geopenbaard.

     De Schepper zit op een troon. Hij (Hij is een man, omdat Hij geen buste heeft). Hij zit stoer en dominant op zijn Troon. Hij heeft een witte gewaad aan en je kan Zijn gezicht niet zien, omdat deze super wit is. Maar zijn ogen kan je wel zien omdat deze wat donkerder is. Hij heeft een korte baard en heeft een sportief atletisch gespierd lichaam. Voor zijn Troon staan ontelbaar Engelen met vleugels zoals we die kennen uit de Bijbel.

     Degene die Jezus Christus niet accepteert als verlosser gaat Gods koninkrijk niet zien. En als je Gods koninkrijk niet gaat zien dan moet je de hel vrezen. Er bestaat geen andere weg.

     En ik zeg het aan iedereen: Een ziel gaat niet dood. Er is leven na de dood. Het eeuwige leven, die we gekregen hebben van Jezus Christus aan de kruis.

   • Isak Calisir op 24 juni 2020 om 08:50

    Ik heb God gezien nadat ik ervoor gebeden heb. Ik heb hem in een visioen gezien. Ik heb daarvoor dingen meegemaakt als Jezus Christus en Adam & Eva en nog vele andere Bijbel profeten. Ik heb daar een boek over geschreven: HALLO DE SCHEPPER.

    Ik kan een gratis exemplaar als pdf bestand aan u geven. Terug komen op uw vraag: Hoe heeft God (De Schepper) aan mij geopenbaard.

    De Schepper zit op een troon. Hij (Hij is een man, omdat Hij geen buste heeft). Hij zit stoer en dominant op zijn Troon. Hij heeft een witte gewaad aan en je kan Zijn gezicht niet zien, omdat deze super wit is. Maar zijn ogen kan je wel zien omdat deze wat donkerder is. Hij heeft een korte baard en heeft een sportief atletisch gespierd lichaam. Voor zijn Troon staan ontelbaar Engelen met vleugels zoals we die kennen uit de Bijbel.

    Degene die Jezus Christus niet accepteert als verlosser gaat Gods koninkrijk niet zien. En als je Gods koninkrijk niet gaat zien dan moet je de hel vrezen. Er bestaat geen andere weg.

    En ik zeg het aan iedereen: Een ziel gaat niet dood. Er is leven na de dood. Het eeuwige leven, die we gekregen hebben van Jezus Christus aan de kruis.

    • Marja Verschoor-Meijers op 27 juni 2020 om 09:40

     Wat een bijzonder visioen Isak! En ja, je hebt gelijk, het leven houdt niet op bij de dood, we leven verder… Jezus Christus geeft ons eeuwig leven bij Hem!

 7. Louise op 17 september 2020 om 10:55

  Hoi
  Ik vind het moeilijk, ik zeg niet dat hij er niet is maar kan hem ook niet vinden zoals jullie aangeven.
  ik heb wel zo als hij er is, heeft hij het goed met me voor en is het denk ik mijn reis die ik (misschien wel/niet nog)moet door maken… maar het geen dat als ik hem niet kan vinden ik naar de hel gaat komt er beslist niet in bij mij..
  Dit moet niet gezegd worden, ik weet zeker dat als je je leven goed verloopt daarmee bedoel ik goed zijn voor anderen (daarbij ook dieren) en een zo goed mogelijk leven lijdt(soort van tien geboden) je allemaal gewoon geaccepteerd word, ongeacht of je hem wel of niet in je leven heb kunnen vinden.. sommige mensen willen wel maar het lukt hen niet…
  en dat is niet aan ons om te beoordelen of oordelen.

  Ik respecteer en heb heel veel respect voor de mensen die er helemaal in geloven en daar hun verdriet angst enz mee kunnen overwinnen enz..

  Ik ben door vele donkere periodes van mijn leven gegaan en ben nu nog aan het vechten tegen dingen.
  daar bij leg ik alles open enz
  als er iets of iemand is zal ik het vinden, maar wil dit wel op mijn manier doen.
  tijdens het zoeken komen er steeds weer heel veel vragen omhoog waar ik antw op wil vinden zo dat ik voor mezelf kan zeggen ja of nee..

  ik denk dat hier nog vele mensen met mijn mee kampen … en hopelijk vinden we allemaal die antwoorden die we zoeken.

  • Marja Verschoor-Meijers op 21 september 2020 om 21:44

   Hoi Louise,
   Dank je wel voor je reactie, als ik het zo lees dan ben je nog wel op zoek naar zekerheid als het over God gaat. Een mooie reis die ieder mens vroeg of laat maakt. Je noemt veel dingen waar je gedachten en/of vragen over hebt, zoals de hel bijvoorbeeld. Dat is niet iets wat mensen hebben verzonnen, maar er wordt over geschreven in de Bijbel, dat zou je het beste zelf kunnen onderzoeken.
   Over het ‘geaccepteerd’ worden door God. Ja, daar hebben mensen allerlei ideeën over (ook in religieuze stromingen). Maar de Bijbel is er echt heel duidelijk over: Jezus Christus is de toegang tot God de vader, er is geen andere weg dan in Hem te geloven.
   Je kampt best met lastige dingen, zoals donkere perioden in je leven. Is het niet een idee om eens een cursus te doen die op deze website worden aangeboden? Door te leren, ontdek je en dan wordt het misschien makkelijker om een goede keuze te maken. Natuurlijk moet iedereen zijn of haar eigen reis maken, maar er zijn hulpmiddelen onderweg :)

Laat een reactie achter