Genezing: door de dokter of door God?

Home | Blog | God | Genezing: door de dokter of door God?

Er zijn veel mensen die voor mij bidden. Er denken ook veel mensen aan mij. En de dokters. Zij doen ook wat ze kunnen. “Als ik beter word, hoe weet ik nu wat van God is en wat van de dokter?” Deze vraag stelde onze zoon ’s avonds laat in het ziekenhuis. Vlak voordat we de uitslag kregen van een belangrijke scan.

Eind vorig jaar werd bij onze zoon van 15 jaar oud botkanker geconstateerd. Hierna begon een intensief traject van behandeling met chemotherapie. Al snel bleek dat de chemo’s niet aansloegen, waardoor het onderbeen van onze zoon geamputeerd moest worden.

Uitzaaiingen

Op de eerste scan na de operatie waren uitzaaiingen op de longen zichtbaar. Er werd gestart met een andere chemo. We begonnen ons af te vragen of onze zoon het zou redden. Het ging niet meer om de vraag wanneer hij beter zou worden, maar óf hij beter zou worden. We moesten 7 lange weken wachten op een nieuwe scan. Deze zou uit moeten wijzen of de nieuwe chemo’s wél aan zouden slaan.

Nut van bidden

Tijdens een ziekenhuisperiode vroeg onze zoon zich af wat het nut van bidden is als de dokters het werk moeten doen. We bespraken dat God door mensen heen werkt. Bijvoorbeeld om zieken beter te maken, maar ook om te helpen en voor mensen te zorgen. Onze zoon begreep dit wel, maar het antwoord klonk toch wat makkelijk.

Wat is het nut van bidden als de dokters het werk moeten doen?

Uitslag

Anderhalve week later kregen we de uitslag van de scan. We waren daar best gespannen over. De dokter vertelde ons direct dat zij goed nieuws had. Deze scan was wél goed. De chemo sloeg aan. Het bijzondere was dat de uitzaaiingen verdwenen waren! Dat was bijzonder omdat deze plekken normaal gesproken met een operatie verwijderd moeten worden. Het resultaat van de scan was dus positief en beter dan wij en de artsen hadden kunnen denken!

Gegarandeerd eindresultaat

’s Avonds kwamen we terug op de vraag: “Wat is het nut van bidden als de dokters het werk moeten doen?” Wij mensen hebben wijsheid nodig voor de dingen die we doen. Voor ons werk, op school, de opvoeding van onze kinderen. We willen graag een stappenplan doorlopen met een gegarandeerd eindresultaat.

Vertrouwen

Maar zo zit het leven niet in elkaar. Er zijn heel veel dingen die we niet begrijpen. Verschillende manieren om invulling te geven aan de opvoeding van kinderen, maar ook aan de poging om een patiënt te genezen. We hebben soms goede verwachtingen van een bepaalde aanpak, maar een garantie op succes bestaat niet. Ook niet bij de dokter.

Christenen vertrouwen daarom op God. Zij vragen Hem bijvoorbeeld om artsen bij te staan bij een operatie, om tot genezing te komen, of voor een spoedig herstelproces.

Wilde God laten merken dat hij door de artsen heen werkt?

Door artsen heen

Even terug naar de uitslag van de scan. Het resultaat was beter dan we hadden durven hopen. Zou het zijn dat God zich op deze manier aan onze zoon wilde laten zien? Dat God wilde laten merken dat hij door de artsen heen werkt?

Ik geloof dat God dit door de scan heen heeft laten zien aan onze zoon(, maar ook aan ons)! Als wij zoeken naar wat God wil zeggen, hoe bijzonder is het dat God zichzelf laat zien!

Antwoorden

Zoek jij naar antwoorden van God? Misschien kunnen wij je hierbij helpen. Dat kan door contact met ons op te nemen.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Vul dan onderstaand formulier in.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

Martijn van Geilswijk

Man van mijn vrouw, vader van 5 kinderen, voorganger, fietser en navolger Lees meer blogs van Martijn. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor