Geen nieuwe ronde, wel kansen!

Home | Blog | Leven | Geen nieuwe ronde, wel kansen!

Als mensen terugkijken op hun leven hoor je vaak de opmerking: ‘Ik zou het echt anders gaan doen als ik het over kan‘. Onderzoek wijst uit dat 90% van de mensen niet meer zouden beginnen met roken en ruim 50% voor een totaal ander beroep zouden kiezen als ze de kans kregen hun leven opnieuw te beginnen.

graf Oskar Schindler

Waarom heb ik mijn auto niet weggedaan?

Ik herinner mij de grafsteen van Oskar Schindler in Yad Vashem. In WO II redde hij meer dan 1200 joden van een gruwelijke dood. Hij kocht voor diamanten en veel geld mensen vrij om in zijn kamp te blijven werken, waar ze goed behandeld werden. Aan het einde van de oorlog barste hij in tranen uit en riep: ‘Waarom heb ik mijn auto niet weggedaan, dan had ik nog meer mensen in vrijheid kunnen brengen!’ Treffend, niet?!

Ons leven vliegt voorbij

Mag ik eens vragen: waar ben je mee bezig? Wat heeft jouw hoogste prioriteit? Waar investeer je jouw tijd en middelen in? Waar gaat je liefde naar uit? Stel de dingen niet uit tot morgen, maar breng de nodige verandering NU aan! Toen Jezus er les over gaf zei Hij: “Wees niet bezorgd over eten, drinken en kleding, maar zoek nu eerst het Koninkrijk van God en alle andere dingen zullen u toegeworpen worden!

Stel dat je jouw leven over kunt doen…

Wat zou je anders doen? Verander dat vandaag! Een rijke jongere kreeg van Jezus de opdracht om alles wat hij had te verkopen en de opbrengst weg te geven aan de armen… Hij ging bedroefd naar huis. Hoe is dit in onze situatie? Zullen we straks met een veelvoud van de tranen van Schindler uitroepen: ‘had ik maar!’?

Wat zou het gaaf zijn als we later terug kijken en denken: ‘Als ik het nog eens over zou kunnen doen, dan zal ik hetzelfde doen als toen!

Bert Noteboom

Bert Noteboom is spreker / evangelist, werkzaam bij Chr. Gem. 'De Wegwijzer' in Almere. Voor meer informatie, kijk op nspired.nu. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor