Evangeliseren met krulspelden

Home | Blog | Leven | Evangeliseren met krulspelden

Afgelopen week was het weer tijd voor de kapper. Het is altijd even afwachten welke kapster je krijgt. De een is heel sociaal en oprecht geïnteresseerd, terwijl een ander 3 standaard vragen stelt en op alles wat je antwoord reageert met “uhu”. Ik bofte, ik had een vriendelijke.

 

mevrouw met krulspelden

Wat is je werk?

Een vraag die je bijna altijd krijgt is wat voor werk je doet. Een ideale kans om het gesprek te sturen richting het onderwerp geloof, aangezien mijn werk daarover gaat. De kapster was niet erg gelovig meer, en was vooral afgeknapt op de uiterlijkheden van de zwart geklede stoet gelovigen die ‘s zondags door haar dorp kwam paraderen. Toch leidde het tot een prettig gesprek.

Mevrouw met de krulspelden

Plotseling kwam er onder de droogkap naast ons een oude vrouwenhand tevoorschijn die de kapster stevig bij de arm pakte met daarbij de woorden; “Allen die vermoeid en belast zijn mogen bij Jezus komen hoor” (naar Mattheüs 11:28). Samen stonden we redelijk perplex door de plotselinge opmerking van de tot dan toe muisstille mevrouw met de krulspelden. Na een lange ongemakkelijke stilte zette de kapster haar werk voort.

Gesprek over God

Gesprekken over geloof en God zijn er in alle soorten en maten, en het is moeilijk deze te kwalificeren. Misschien was de kapster haar gesprek met mij een prettigere ervaring, maar reken maar dat die spontane bijbel quote van de vriendelijke krulspelden-mevrouw lang is blijven hangen.

Robert de Heer

Robert de Heer is werkzaam als studentenwerker voor Agapè StudentLife. Hij houdt van zijn vrouw Kimberly, zijn dochters Imma en Jaël, én van het avontuurlijke leven wat God hun geeft in Rotterdam. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor