De taal die God het beste spreekt

Home | Blog | God | De taal die God het beste spreekt

Zon tussen de bomen door

 

God wil geliefd worden. Hij wil de belangrijkste zijn van iemand. Ik denk dat we op dat punt misschien wel iets gemist hebben. Maar waarom?

Van begin tot het einde van de Bijbel voel je Gods hart: “Waarom kies je Mij niet?” Het is verbazingwekkend hoe kwetsbaar God is, juist op dit punt. “Je zult… me vinden,” zegt de Heer, “als je me zoekt met je gehele hart” (Jeremia 29:13). Met andere woorden: “Zoek me, ga achter me aan – ik wil dat je me blijft opzoeken.

Geweldig. God wacht op het moment dat Hij wordt ‘gewild’. Hij dringt zichzelf niet op. Hij is geen technocraat die je een stappenplan voorhoudt, Hij is geen orakel die je kan raadplegen als je het nodig hebt, Hij is geen wensput waar je je wensen in kan roepen om ze in vervulling te laten gaan, Hij is geen dominee die je precies vertelt hoe het allemaal zit…

Hij is een geliefde. Hij heeft een hart dat klopt. Hij zoekt naar de taal van liefde, want die taal spreekt Hij het beste. En wacht tot je zijn liefde beantwoordt. Als je naar Hem op zoek gaat… dan zul je hem vinden!

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Wouter van der Toorn

Art Director van Jesus.net, blogger op Creatov.nl. Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. Voor nog veel meer inspiratie, ga naar mijn blog » (Disclaimer)

1 reactie

  1. Avatar Laura op 23 februari 2021 om 22:50

    Ik ben heel vaak alleen maar chargerijnig,heel gemeen zijn en wil dan andere mensen met mijn woorden pijn doen.

Laat een reactie achter