De Bijbel lezen als gebed

Home | Blog | Bijbel | De Bijbel lezen als gebed

De Bijbel lezen zou eigenlijk een soort van gebed moeten zijn. Als je de Bijbel gaat lezen, dan geef je God de gelegenheid om te spreken. Je probeert Zijn gedachten te begrijpen.

De Bijbel lezen als gebed

Nu is de Bijbel niet zomaar een boek. Het is eerder een soort liefdesbrief aan jou. Het is een boek waarin God Zijn gedachten duidelijk maakt. Dit boek wil je veranderen. Als je de Bijbel gaat lezen probeer je je eigen gedachten af te stemmen op Gods gedachten. Het mooie daarvan is dat Gods gedachten over jou eindeloos in aantal zijn (Psalm 139:17). Je hebt dus wel even de tijd nodig.

Hoe rijk zijn uw gedachten, God, hoe eindeloos in aantal, ontelbaar veel, meer dan er zandkorrels zijn. Psalm 139:17-18

Het is een gezonde gewoonte om tijd met God door te nemen. Te luisteren naar wat Hij te zeggen heeft. En in die zin lijken bidden en lezen van de Bijbel wel heel erg veel op elkaar. Je gebeden zouden gebeden moeten zijn die gebaseerd zijn op de Bijbel. En je lezen van de Bijbel zou vol gebed moeten zijn.

Bijbellezen is niet zomaar een ritueel. Maar er zit kracht in. De kracht van God, levenskracht! Maar er zit ook kracht in van jezelf. Waarin jij kiest om God te volgen, het woord niet naast je neer te leggen maar het juist toe te gaan passen in je leven. Zo wordt je leven veranderd naar het plan dat God heeft met je leven. Geloof me, dat plan is te goed om naast je neer te leggen!

Wil je meer ontdekken over de Bijbel? Schrijf je dan in voor de online cursus “StartersBijbel”.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Wouter van der Toorn

Art Director van Jesus.net, blogger op Creatov.nl. Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. Voor nog veel meer inspiratie, ga naar mijn blog » (Disclaimer)

2 reacties

  1. Avatar bart ljp roijakkers op 8 oktober 2018 om 02:16

    bijbellezen is bidden

    • Martien Martien op 8 oktober 2018 om 09:48

      Jazeker dat is ook zo.

Laat een reactie achter