Leven met verlies

Home | Cursussen | Leven met verlies

Heb je te maken (gehad) met verlies en rouw? In deze cursus krijg je inzicht in rouw en verlies en vind je hopelijk erkenning en herkenning. De cursus is gebaseerd op principes uit de verlies- en rouwbegeleiding en het christelijk geloof. De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten en vragen. Er is begeleiding door een e-coach.

VERLIES

Iedereen krijgt op een bepaalde manier in zijn leven te maken met rouw en verlies. Rouwen doe je niet alleen om iemand die is overleden, maar kan ook om bijvoorbeeld het verlies van werk, een relatie of gezondheid. Maar we hebben nooit geleerd hoe we ermee moeten omgaan. Hoe rouw ik goed? Ben ik normaal? Wat gebeurt er met me? Waarom is er lijden in de wereld? Hoe kan God dit toestaan? Herken je deze vragen?

IDENTITEIT EN ZINGEVING

In deze cursus willen we hier aandacht aan geven. Je gaat in deze cursus ontdekken wat rouw is. Wat het met je doet en welke gevoelens, gedachten en gedrag hierbij komt kijken. Vervolgens leer je hoe er in onze maatschappij naar rouw wordt gekeken en hoe jij hier zelf mee om kunt gaan. Je gaat ook kijken naar je identiteit en zingeving. En waar is God in dit alles?

DE CURSUS

Deze cursus is geen formule die je kunt doorlopen om er na een paar ‘lessen’ vanaf te zijn. Hopelijk geeft het je inzicht in rouw en verlies en vind je erkenning en herkenning. De cursus is gebaseerd op principes uit de verlies- en rouwbegeleiding en het christelijk geloof. De cursus bestaat uit korte stukjes tekst, videofragmenten en vragen.

SAMENWERKING

De cursus is een samenwerking van Agape | IkzoekGod.nl en Willem Vermeijden, oprichter van Rouwgesprekken. Willem heeft in zijn eigen leven veel met verlies te maken gekregen. Hij begeleidt mensen die met rouw en verlies te maken hebben.

Je krijgt vijf weken de tijd om door de cursus heen te werken. Ga er op jouw tempo doorheen. Het ene gedeelte zal je meer aanspreken dan het andere. Neem de tijd om na te gaan bij jezelf hoe jij er in staat!