Jezus

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Home | Jezus

Moet je God zien om Hem te ervaren?

Het is Hemelvaart geweest. Ik weet niet hoe jij deze…

Waarom moest Jezus sterven aan een kruis

Waarom moest Jezus sterven aan het kruis?

Het sterven van Jezus aan het kruis is een erg belangrijk moment in de wereldgeschiedenis. Jezus is ook voor jou aan het kruis gestorven. Maar waarom?

Is er bewijs dat Jezus is opgestaan uit de dood - home

Is er bewijs dat Jezus is opgestaan uit de dood?

In de Bijbel staat dat Jezus na zijn dood weer levend is geworden. Maar is dit ook zo? En: is er bewijs dat Jezus is opgestaan uit de dood?

Heeft Jezus bestaan? Ontdek het bewijs

Heeft Jezus bestaan? Ontdek het bewijs

De vraag heeft Jezus bestaan houdt al eeuwenlang mensen bezig. Hoe kun je weten dat Jezus heeft bestaan? Ontdek hier het bewijs.

Voel jij je buitengesloten? God ziet ook om naar jou!

Voel jij je buitengesloten? Jezus ziet naar je om!

Soms word je door mensen buitengesloten omdat je fouten hebt gemaakt. Gelukkig is Jezus anders! Hij is gekomen om mensen te zoeken die afgedwaald zijn.

advent kaarsen

Advent en hoop

Advent is een tijd van hoop, van wachten en verlangen. Wachten en hopen op een betere tijd, op Licht in het donker. Wachten op Licht in jouw duisternis.

Invasie van Jeruzalem door Titus

Jezus leefde! Lees maar…

Weinig mensen twijfelen aan het feit dat Jezus leefde. Daar heb je geen religieuze overtuiging voor nodig, eerder historisch besef.

graftuin van Jezus in Jeruzalem

Er is geen graf om bij te bidden

Je kan niet ergens naar Jeruzalem gaan om bij het graf van Jezus te bidden. In ieder geval niet naar een graf met de overblijfselen van Hem. Vanaf het begin gebeurde dit niet trouwens.

jesus film

Wie is die man eigenlijk?

Wie is die Jezus uit Nazareth? Dat is een vraag die de mensen in de tijd van Jezus zich al afvroegen. En nog steeds wordt deze vraag gesteld. Wie is deze man? Hij maakte in ieder geval veel los.

De Bijbel als actiefilm

Bono: de Bijbel lijkt op een actiefilm

In het boek Bono over Bono is muziekjournalist Michka Assayas in gesprek met de frontman van U2. Hier een fragment waar hij het heeft over Jezus en over de Bijbel.

euro's

Alles winnen of niks verliezen

Jezus geeft ons een hele goede deal: Hij belooft dat we eeuwig leven krijgen als we in Hem geloven en wat Hij deed voor ons aan het kruis.