Corona: Er is hoop!

Home | Blog | God | Corona: Er is hoop!

Wat is er veel gereageerd op de blog Corona: een straf van God? Bedankt voor de eerlijke reacties! Waar iemand zich persoonlijk of in zijn of haar beeld van God gekwetst heeft gevoeld, dat is zeker niet de bedoeling geweest. Uitgangspunt voor mijn blogs is de Bijbel omdat ik geloof dat God met zijn Geest die woorden gebruikt om te ontdekken wie Jezus is. Zo leer ik steeds weer opnieuw Gods liefde ontdekken.

Als de dood aan mijn deur klopt

In de Bijbel lees ik in Romeinen dat door één mens de zonde in de wereld is gekomen en door de zonde de dood, en zo is de dood voor ieder mens gekomen, want ieder mens heeft gezondigd. Je kunt dit lezen als een pijnlijk, harde boodschap en dan lees je snel verder. Ik lees het vooral als een verklaring van wat ik zie en ervaar.

Corona? Wat een rottigheid.
Wat afschuwelijk dat in Italië de doden niet eens begraven kunnen worden!

Het maakt me ook wel bang: wat als de dood op de deur van mijn gezin klopt? Wat als de situatie in Italië volgende week onze situatie is? Alles in mij verzet zich tegen de dood. Een mens hoort te leven! Niet dood te gaan.

Het klopt gewoon niet dat een mens gemiddeld na een jaar of 70 sterft, laat staan dat mensen vroeg sterven of aan corona. Het klopt gewoon niet!

Tijd tekort

Ik ervaar dat altijd heel sterk als ik reis. Deze wereld is zo groot, zo prachtig gemaakt, er is nog zoveel te ontdekken. Iemand deelde dat hij/zij veel Discovery kijkt. Er is zoveel moois in de natuur, in wat mensen kunnen, in wat er te leren en te ontwikkelen is. Daar is 70 jaar van een mensenleven niet voldoende voor, en 700 waarschijnlijk ook niet.

Dan helpt de Bijbel mij: de dood is inderdaad niet ‘natuurlijk’ voor een mens, het hoort ten diepste niet bij de mens. We zijn voor méér gemaakt. We zijn gemaakt om te leven. Het hoofdstuk in Romeinen eindigt dan ook zo:

Eerst heerste het kwaad, en het kwaad bracht ons de dood. Maar nu heerst de liefdevolle goedheid van God. Die brengt ons het eeuwige leven, door onze Heer Jezus Christus.

Jezus is ‘sozo’

Iemand wees in de reactie op het Griekse woord ‘sozo’. Het betekent redding, verlossing, bevrijding maar ook genezing en heelmaking. Dat is Jezus voor mij; de zonde en de dood hebben niet het laatste woord in mijn leven. Ik weet dat God niet boos op mij is en mij niet straft om mijn tekortkomingen, ondanks dat ik echt heel goed weet dat mijn leven allerminst perfect is en ik me soms (terecht) schuldig voel.

Ik weet dat ik niet alles uit het leven hoef te halen in mijn 70 jaar, of zoveel meer of minder het wordt. Ik weet dat ik morgen kan sterven aan corona, of overmorgen aan een hartaanval.

Er is hoop

Maar één ding weet ik in alles zeker: ik ben niet alleen! De God die leven heeft gegeven, ís de hoop van deze wereld. Ik bid dat jij daar ook houvast in mag vinden. En voor anderen een houvast mag vormen, een baken van hoop. Want hoop gaan we nodig hebben, de komende tijd.

Help je mee om die hoop door te geven? Deel dan deze blog of onderstaand plaatje.

Wil je hierover doorpraten? Onze e-coaches staan voor je klaar.
Wil je graag meer weten over Jezus? Volg dan de WaaromJezus cursus.

Duurt Vonck

Leerling van Jezus, kind van God, trotse vader van 4, 'man van', netwerker, Koninkrijksdenker, pionieer en ondernemer, snoeper met een voorliefde voor appelkoeken (ja, die hele goedkope) Lees meer blogs van Duurt. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor