Christenen zijn geen betere mensen

Home | Blog | Jezus | Christenen zijn geen betere mensen

Waarom moest Jezus lijden? Als er één ding is waar christenen in geloven is dat Jezus leed met de wereld zoals ze was, met de wereld van geweld en onrecht en tragedie die hij en de mensen die hij ontmoette zo goed kenden. Jezus nam de tranen van de wereld en maakte ze tot zijn eigen tranen.

vergeef ons onze schulden

In de naam van God

Helaas zijn veel van de volgelingen van Jezus niet hetzelfde als hij. In de naam van God zijn veel vreselijke of vreemde dingen gebeurd. Denk aan kruistochten. De Spaanse inquisitie. Het opblazen van abortusklinieken. Het onderdrukken van mensen met een andere geaardheid. Je hebt christenen die geloven dat de wereld bijna vergaat. Er zijn christenen die geloven dat zorg voor het milieu tegen Gods plan van vernietiging van de aarde ingaat… Je kan er een hele lange lijst van maken.

Het spijt me

De vraag die je eerlijk mag stellen: is deze wereld wel beter af met christenen? Het zou oneerlijk zijn als je zegt dat er geen vreselijke dingen in Jezus naam zijn gedaan. En nog steeds. Het spijt me werkelijk.

Aan de andere kant is het echt maar een stukje van het echte antwoord. Het is geen onderdeel van het christelijk geloof om te beweren dat de volgelingen van Jezus altijd gelijk hebben. Waarom denk je dat Jezus in het ‘Onze Vader’ zijn leerlingen leerde bidden om vergeving? Wij moet dan toch zeker hebben gedacht dat we dat nodig zouden blijven hebben!

Onze Vader in de hemel,
laat uw naam geheiligd worden,
laat uw koninkrijk komen
en uw wil gedaan worden
op aarde zoals in de hemel.
Geef ons vandaag het brood
dat wij nodig hebben.
Vergeef ons onze schulden,
zoals ook wij hebben vergeven
wie ons iets schuldig was.
En breng ons niet in beproeving,
maar red ons uit de greep van het kwaad.

Matteüs 6 vers 9 – 13

Genezing door lijden

Dat is precies wat ons samenbindt. We hebben allemaal vergeving nodig. Allemaal nodig dat iemand niet alleen om ons huilt, maar mèt ons huilt. Dat is goed nieuws voor een wereld die lijden kent. Dat is goed nieuws voor jou als je lijden kent. Omdat in het lijden van Jezus de genezing voor de wereld begint. In het lijden van Jezus begint de genezing voor jou.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Avatar

Wouter van der Toorn

Art Director van Jesus.net, blogger op Creatov.nl. Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. Voor nog veel meer inspiratie, ga naar mijn blog » (Disclaimer)

1 reactie

  1. Avatar Marcella op 8 mei 2014 om 11:40

    Want van U is het Koninkrijk en de Kracht en de Heerlijkheid tot in de eeuwigheid. Amen

Laat een bericht achter