The Case for Christ

BEWIJS OVER JEZUS

Heeft Jezus ooit op aarde rondgelopen? En is Jezus echt de zoon van God? Is hij opgestaan uit de dood? Maar waar is het bewijs dan? Deze en andere vragen rondom Jezus houden veel mensen bezig. Sommigen zeggen dat het allemaal mythes zijn. Weer anderen zeggen dat Jezus alleen maar een goed en bijzonder mens was.

DE WAARHEID OVER JEZUS

Misschien ben jij wel iemand die wel eens wil weten wat er aan dit hele verhaal klopt? Je zoekt bewijzen om aan te tonen dat de Bijbel het mis heeft. Dan is hier een uitdaging voor je. De film ‘The Case for Christ’ neemt je mee in de zoektocht die Lee Strobel is aangegaan om bewijzen rondom Jezus op tafel te krijgen.

BEWIJS GENOEG

Lee Strobel is rechtbankverslaggever bij een grote krant, de Chicago Tribune. Hij weet uit ervaring dat overtuigend bewijsmateriaal lang niet altijd tot de juiste uitspraak leidt. Als atheïst is hij tot de conclusie gekomen dat de verhalen over Jezus fabeltjes zijn. Als zijn vrouw tot geloof komt, gaat hij op zoek naar de waarheid. Wat is er nu eigenlijk echt bekend over Jezus? Hij ondervraagt dertien top-wetenschappers, waaronder theologen, nieuwtestamentici, een archeoloog, een psycholoog en een medicus. In deze speelfilm / documentaire zet hij de feiten op een rijtje en laat hij de kijkers een oordeel vormen, alsof zij zelf deel uitmaken van een rechtbankjury.

De film is een verfilming van zijn boek ‘Bewijs Genoeg’ en is inmiddels op DVD te verkrijgen in Nederland via Neema. Ook zal de film in de komende maanden in verschillende bioscopen te zien zijn.

CURSUS ‘THE CASE FOR CHRIST’

Bij de film ‘The Case for Christ’ is een cursus geschreven met beeldmateriaal en videofragmenten uit de film. De cursus daagt je uit om dezelfde zoektoch aan te gaan als de hoofdrolspeler van de film. In gesprek met je persoonlijke e-coach kun je al je vragen kwijt die je hebt over deze onderwerpen.

Gratis online cursus

Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

Velen gingen je voor

Moeilijke vragen

Wie is God? Wie is Jezus? Waarom moest Jezus sterven aan een kruis?
Moeilijke vragen. Met antwoorden...

Leg maar gewoon je hand, in die van onze Heer…

Een aantal jaren geleden, toen onze kinderen nog klein waren,…

Bladblazer: Ruim toch je troep op!

De zomer is voorbij en de herfst staat voor de…

Geschapen naar Gods beeld?

Dat elk mens door God geschapen is, gelooft niet iedereen.…