Heb je last van het bodemlozeputsyndroom?

Home | Blog | Leven | Heb je last van het bodemlozeputsyndroom?

Dorst is niet fijn. En als je dorst heb is niets zo fijn als heerlijk iets verfrissends te drinken. Wie heeft er eigenlijk nog nooit dorst gehad?

dorst

Maar wist je dat je niet alleen dorst kan hebben naar verfrissend water op een dorstige dag, maar ook dorst naar vervulling van een innerlijke leegte. We zijn op zoek, net als op een dorstige dag naar fris water, naar iets wat ons leven werkelijk zin geeft. We verlangen naar relaties, net zoals een baby verlangt naar de moedermelk. En dan vooral een relatie waarin iemand je volledig kent en toch ondanks dat van je houdt.

Als een bodemloze put

In ons allen is een holle kern die we vullen met van alles. Maxim Kröjer een schrijver, toneelacteur en criticus uit België schreef eens in zijn boek ‘Gesprekken onder de schemerlamp’ het volgende:

“De meeste kijkers beschouwen de televisie als een toestel om de leegte van het bestaan aan te vullen, maar ze beseffen niet dat zij de leegte vullen met een andere leegte.”

Zo proberen wij allemaal ons innerlijke leegte te vullen. De een doet dat door veel teveel te eten en de anders gaat de stad in om te shoppen. Bewust of onbewust doen we dat vanuit de gedachte: als ik dat doe, dan voel ik mij beter.

Helaas is het als een bodemloze put. Alles wat er in komt, loopt er weer net zo hard uit en al snel is er weer de behoefte aan iets dat ons vervult.

Het is als dorst.

De Bijbel vertelt ons iets heel belangrijks als het gaat om de dorst van de ziel. God schiep de mens met een innerlijke behoefte die alleen door Hem Zelf opgevuld kan worden.

In Jesaja 55: 1,2 (een gedeelte uit de Bijbel) staat geschreven:

“Hierheen! Hier is water, voor ieder die dorst heeft. Kom, ook al heb je geen geld. Koop hier je voedsel en eet. ( … ) Waarom geld betalen voor iets dat geen brood is, je loon besteden aan wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar Mij, en je zult ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal”.

Dus hier staat geschreven dat waar we ook ons geld aan uitgeven dat dat ons niet zal vervullen. Maar dat we als we onze dorst lessen bij de Hemelse Vader, dat Hij ons overvloed zal geven!

Hoe is het met jou?

Wat heerlijk om je geliefd te voelen bij Iemand die jou volledig kent. De leegte die je kent, kan worden opgevuld. De dorst gelest door God, de Gever van het leven.

Hoe is het met jou? Ken je al iemand die in jouw behoefte voorziet? Lijk jij op een tuin met voldoende water, een altijd opborrelende bron?

RedactieJe bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor