Blogs

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Home | Blog

Wat is Goede Vrijdag?

Goede Vrijdag, zo heet de vrijdag voor Pasen. Op die vrijdag denken christenen aan de dag waarop Jezus meer dan 2000 jaar geleden werd vermoord.

Bewijs genoeg voor Jezus’ opstanding?

Heeft Jezus ooit op aarde rondgelopen? En is Jezus echt de zoon van God? Is hij opgestaan uit de dood? Maar waar is het bewijs dan?

Hoe zit het met God, Jezus en het kruis?

Heb je je weleens afgevraagd waarom dat kruis zo’n belangrijke rol speelt voor christenen?

Waar kan ik met mijn lijden heen?

Onrust en verdriet komen we allemaal tegen in het leven. Waar we hoop nodig hebben, kunnen we niet anders dan ons richten tot iets of iemand dat groter is dan onszelf.

Hoe ontdek ik mijn levensdoel?

Heb jij enig idee wat jouw levensdoel zou kunnen zijn? Op zoek naar iets wat dieper gaat, meer voldoening schenkt dan geld, status of bezit?

Hoe zien christenen God aanwezig?

Als God er zal zijn, hoe dan? ‘Waar is God?’, kan iemand vragen. We antwoorden dan bijna automatisch: ‘overal’. Maar is dat ook zo?

Jezus’ 10 beroemdste uitspraken

Wat zei Jezus 2000 jaar geleden, wat zoveel mensen nog steeds dagelijks inspireert? check Jezus’ meest beroemde uitspraken.

Wat moeten christenen doen voor hun geloof?

Klopt het dat christenen de leuke dingen in het leven niet mogen doen en de vervelende of saaie dingen juist moeten?

Welke vragen zou jij aan God willen stellen?

Stel je eens voor dat je God niet alleen één hele belangrijke vraag kon stellen, maar alle vragen die je ooit hebt gehad?

Vasten, waarom zou je?

Ga je ‘m ook weleens aan, een challenge? Je ziet ze vooral in reclamecampagnes en op social media voorbij komen. De uitdagingen hebben soms te maken met onze eet- en drinkgewoontes. Maar wat is vasten eigenlijk?

Hoe zou God eruit zien?

Hoe zou je je God kunnen voorstellen? Als een beeld van God eigenlijk niet mogelijk is of een kopie wordt van een nepgod?

Vrij van angst?

Voortdurend worden er om ons heen angsten aangewakkerd. En die angsten tasten ons geluk aan. Het wordt steeds weer duidelijk: ons geluk is niet vanzelfsprekend en het is kwetsbaar.

De Bijbel, zomaar een boek of meer?

Je kunt er gerust van uitgaan dat je de Bijbel naar je eigen beeld geschapen hebt, als blijkt dat de Bijbel heel toevallig precies overeenkomt met wat jij al gelooft.

Wat heeft God met ziekte te maken?

Als God bestaat, waarom is er dan ziekte op deze wereld? Dat is een gevoelig onderwerp. In deze blog gaan we op zoek naar een antwoord hierop in de Bijbel – Gods woord volgens christenen.

Wat is identiteit?

Wat is identiteit… afgezien van je fysieke omstandigheden? Wanneer je in een van deze dingen gekwetst wordt, kun je je aangevallen of beledigd voelen. Bij sommige mensen kan dit leiden tot verwarring rondom wie ze zijn, een identiteitscrisis.

Is er echt maar één weg tot God?

Een populaire levensbeschouwing is het pantheïsme. Men gelooft dat alle godsdiensten naar God leiden, dat alles vanuit één bron van energie komt. Het maakt dan niet uit of je via de Islam, het Boeddhisme of het Christendom tot God komt. Want alles is uiteindelijk toch één en dezelfde God.

Geld en God (1)

Geld en God. Ze lijken weinig met elkaar te maken te hebben. Toch ging er geen week voorbij of Jezus begon er over. En altijd verrassend.

‘Liefdevol zijn? Ik ben zo boos!’

‘De liefde laat zich niet boos maken.’ O nee? Maar we zijn toch geregeld (of misschien al jarenlang) boos? Hoe gaan liefde en boosheid gezond samen?

Ik ben de liefde (in 3 stappen)

Naar liefdesliedjes luisteren of de liefde bedrijven vinden we lekker. Zou je het zelf ook willen zijn? Ben je het al? De vraag is: wat is de liefde dan?

Nachtgesprek in de trein

Ik heb vaker bijzondere ontmoetingen. Maar deze ontmoeting gisteravond zal me lang bijblijven. Zelden raakte iemand mijn hart als op deze avond.

Leidt religie tot geweld?

Wie van ons denkt het nou niet? Maar De Volkskrant publiceerde vandaag een artikel, waarin wordt gezegd dat er geen verband is tussen geloof en geweld.

Waar gaat die Bijbel over?

Het is een boek met oude verhalen en namen, die iedereen ongetwijfeld vroeg of laat eens tegenkomt. Maar waar gaat die Bijbel nou eigenlijk over? Een video.

Jezus en de tankman

Een tijdje geleden stuitte ik op bovenstaande foto. China 1989. Wekenlang zijn er rellen in de hoofdstad Beijing. Studenten eisen meer vrijheid.

Op bezoek bij God

Regelmatig spreek ik met studenten over God en geloof. Ik bevraag ze over hoe ze in het leven staan, wat ze geloven. Sommige gesprekken blijven me verbazen.

Heb je last van het bodemlozeputsyndroom?

Wist je dat je niet alleen dorst kan hebben naar verfrissend water op een dorstige dag, maar ook dorst naar vervulling van een innerlijke leegte.

Vakantieplannen

Kijken naar foto’s in een reisgids geven absoluut niet dezelfde ervaring als alles met eigen ogen zien. Waarom zouden de verhalen van Jezus wel genoeg zijn?

Mijn levensmissie was om mijn leven te verwoesten

God is mijn kracht. Maar dat heb ik zeker niet altijd zo ervaren. Ik was zelfs zover dat ik mezelf wilde kapot maken op alle mogelijke manieren.

Is lijden een kado van God?

Op 19-jarige leeftijd verloor ik mijn vriendin. Ze stierf na een jaar lang te hebben geleden aan leukemie. Tijdens deze periode heb ik Gods kracht ervaren.

Help, ik ben onzeker!

Onzekerheid is echt een dooddoener. Onzekerheid is voor mij het gevoel dat je een twijfelgeval bent, het gewoonweg niet kunt, of echt niet verder kunt komen.

Geen nieuwe ronde, wel kansen!

Als mensen terugkijken op hun leven hoor je vaak de opmerking: ‘Ik zou het echt anders gaan doen als ik het over kan’. Stel dat je jouw leven over kunt doen… Wat zou je anders doen?

Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Heer, ik heb een groot wonder nodig!

Deze zomervakantie heb ik geprobeerd het maximale uit mijn fiets te halen. Misschien is dat de reden dat de klap wat harder aankwam, toen ik een paar keer fietsleed op Texel kreeg.

een lamp of een kristallen bol?

Een lamp of een kristallen bol?

Wanneer je op zoek bent naar God, zul je al gauw beseffen dat het een proces is. Het gaat maar door. In elke fase en op elk gebied van je leven is het belangrijk om na te gaan hoe je relatie met God ervoor staat.