Bladblazer: Ruim toch je troep op!

Home | Blog | God | Bladblazer: Ruim toch je troep op!

De zomer is voorbij en de herfst staat voor de deur. De bladeren aan de bomen verkleuren en zullen de boom loslaten. De dagen zijn kort en de nachten lang. Wat moet ik met al die bladeren? Opruimen of laten liggen? Ik koop een bladblazer en blaas ze van mijn erf af. Een dag van lawaai en rondvliegende bladeren is het gevolg. Het erf knapt er zichtbaar van op.

Wegblazen

Je hebt de straat en tuin mooi schoon geblazen. Het blad is weggeblazen, maar waarheen? Het is er nog wel maar ligt nu op een andere plaats. Is het nu opgelost of heeft iemand anders nu een probleem. Dit tafereel zul je de komende weken tegen komen. Je ziet bladeren over de weg vliegen en eindigen in de berm van de weg. Je ziet bladeren in de sloot belanden.

We proberen door de bladeren weg te blazen ons tuintje en leven schoon te maken. Maar door alles weg te blazen gaat het niet verdwijnen, het wordt alleen maar verplaatst en is niet echt verdwenen. De afgestorven bladeren zullen moeten worden opgeruimd. Doe je dit niet dan krijg je alleen maar meer troep.

We proberen door de bladeren weg te blazen ons tuintje en leven schoon te maken.

Hier zit misschien wel een vergelijking in voor een mensenleven. Als ik er een puinhoop van maak zal ik mijn troep moeten opruimen anders wordt het alleen maar meer. Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen rommel. Je zult het moeten opruimen en inleveren.

Schuld afschuiven

Als je het goed bekijkt is een bladblazer maar een raar apparaat. Je zadelt iemand anders op met jouw probleem.

Sinds de val in de tuin van Eden heeft de mensheid een probleem. Vanaf de eerste misstap zoeken we naar iemand om de schuld af te schuiven.

Het komt door de vrouw die u mij gegeven hebt,’ zei de man. ‘Zij gaf mij een vrucht en toen heb ik ervan gegeten.’ Het komt door de slang,’ zei ze. ‘Die heeft tegen me gelogen en toen heb ik van de boom gegeten.’

Onze troep opgeruimd

In de laatste maand van het jaar vieren we dat Jezus naar deze wereld kwam om onze rommel op te ruimen. Er was geen plaats voor Hem. Hij werd geboren in een dierenverblijf. Jaren later werd Hij hoog opgehangen aan een kruis en moest Hij sterven voor mijn troep. Daar op de ‘Schedelplaats’ heeft hij betaald voor jouw en mijn schuld. Als jij dit gelooft en je bekend schuld aan Hem, dan mag je weten dat Hij voor jouw schuld heeft betaald.

Ieder mens, ook ik, vind het moeilijk om toe te geven dat we tekort schieten. Dat we het zelf niet kunnen.

Jouw gevallen bladeren zijn opgeruimd en weggedaan. Geloof je dit niet dan zul je het zelf moeten doen. Ieder mens, ook ik, vind het moeilijk om toe te geven dat we tekort schieten. Dat we het zelf niet kunnen. Het is moeilijk om je over te geven aan Iemand die je nog nooit gezien hebt. We willen eerst zien en dan geloven. Het is helaas andersom. Eerst geloven en dan ga je het zien. Aan jou de keuze!

Zeg jij: “Ja, ik geloof!” Dan wordt het eind december geen Kerst-MIS maar Kerst-FEEST!

Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Reageren mag ook onder deze blog. Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan via contact@ikzoekgod.nl (verzending alleen binnen Nederland).

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor