Ben jij een bruggenbouwer?

Home | Blog | God | Ben jij een bruggenbouwer?

Nu ik veel door Nederland rijd, kom ik er achter dat een brug heel erg belangrijk is. In ons waterrijk landje stikt het van sloten, kanalen, rivieren en meren.

Vandaag moest ik naar een boer aan de andere kant van een kanaal. Er zijn werkzaamheden aan de brug. Vorige week kon ik nog net via het fietspad naar de overkant. Dus, eigenwijs als ik ben, negeerde ik de wegomleiding. Deze keer kon ik er echt niet langs. Dan maar de kilometers lange omleiding genomen. Maar helaas de ‘TomTom‘ raakt ook de weg kwijt en ik raak verstrikt in een wirwar van wegen en afslagen. Uiteindelijk, na veel gedraai en gekeer, kwam ik op de bestemming aan.

Bruggenbouwers

Ik kom er steeds vaker achter, dat je precies de goede brug moet nemen. Niet een brug te ver, niet een brug te vroeg. Een brug verbindt wegen met elkaar. Ik baalde natuurlijk dat ik niet over deze brug kon, maar als het klaar is ben ik dankbaar voor deze bruggenbouwers.

We hebben meer bruggenbouwers nodig. Er zijn al genoeg murenbouwers. Een muur brengt afstand maar een brug verbindt. President Trump wilde een muur bouwen op de grens van Amerika en Mexico. Het was misschien een beter idee om Mexico te helpen. Het land aantrekkelijker te maken, zodat de Mexicanen niet meer naar Amerika toe willen.

We hebben meer bruggenbouwers nodig. Er zijn al genoeg murenbouwers.

Muren afbreken

De muur in Israël kan worden afgebroken als het geweld aan weerskanten stopt. Breek de muur af: bouw een brug! Ook een mens kan een onzichtbare muur optrekken. In de Bijbel staat dat in de laatste dagen de liefde zal verkillen. De muren van de verkilde liefde worden steeds hoger. Als je een muur om jouw hart zet, is het moeilijk om liefde te geven en om liefde te ontvangen.

Polarisatie

Mede door corona is er in Nederland en in de wereld een zogeheten polarisatie ontstaan. Er ontstaat een kloof van meer dan anderhalve meter tussen mensen die een andere mening hebben over alle maatregelen. Voor- en tegenstanders van vaccinatie staan lijnrecht tegenover elkaar.

Jezus als brug

Christenen zijn het natuurlijk ook niet altijd met elkaar eens maar hebben wel iets, of beter gezegd, iemand gemeenschappelijk. Zijn naam is Jezus. Jezus heeft in zijn leven op deze wereld een voorbeeld gegeven hoe we met elkaar om mogen gaan. Als we proberen zijn voorbeeld te volgen, ben ik er van overtuigd dat de wereld er beter van wordt. Hij is de Brug tussen God en mensen.

Heb respect voor elkaar en ga zoeken naar wat je gemeenschappelijk hebt. Breek de muren af: bouw bruggen!

Heb jij het gevoel dat je aan de verkeerde kant van het water bent? Je zult dan een brug moeten zoeken om aan de overkant te komen. Om in het leven na dit leven te kunnen komen heb je De Brug nodig.

Ik denk dat er maar één Persoon is die jou naar de overkant kan brengen. Hij is de grote Bruggenbouwer. Hij heeft de muur afgebroken die scheiding bracht tussen de Vader en zijn kinderen. Alleen Hij kan jou naar de overkant brengen. Ga op zoek naar Hem en Hij zal zich laten vinden.


Wil je meer weten over wie Jezus is, volg dan gratis de online cursus Waarom Jezus?. Heb je een vraag? Reageer dan gerust en stel je vraag. Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland).

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor