Anti-reclame van geloof

Home | Blog | God | Anti-reclame van geloof

Jezus: “Het is de geest die iemand levend maakt. Aan alleen een lichaam heb je niets. Mijn woorden zijn Geest en leven”

Veel mensen valt het geloof nogal tegen. Ze zoeken naar antwoorden en komen uiteindelijk bij God terecht. Ze geven aan Jezus te willen volgen en laten zich dopen of doen belijdenis. Afhankelijk van de groep waarbij je aansluiting zoekt.

Toch, nadat ze in eerste instantie enthousiast het evangelie binnen lieten, lopen ze aan tegen zaken die ze niet hadden verwacht. Ze ontdekken namelijk dat het leven als gelovige niet zo veel anders is als dat van iemand die niet gelooft.

Mensen lopen nog steeds tegen problemen aan. Hoewel ze bidden, Bijbellezen en de kerk bezoeken, zien ze dit niet zonder meer veranderen. Dat terwijl de Bijbel leert dat wanneer je bidt het ons gegeven zal zijn.

Anti-reclame

Weet je? Leven met God is niet een leven waarbij je geen problemen zult ervaren. We zien in veel gevallen in eerste instantie zelfs de problemen toenemen. Misschien ervaar je dit als anti-reclame voor het geloof, maar ik denk soms dat daarin juist een valkuil zit.

Misschien heb je gehoord over God en de mooie verhalen. De oude verhalen zijn inderdaad prachtig en er zijn nu ook nog hele mooie verhalen. Toch zie ik hoe mensen soms de verhalen proberen wat kracht bij te zetten door ze te verfraaien. Ze laten soms de moeilijke delen weg.

Het leven met Jezus gaat niet om mooie woorden, maar om de impact van liefde die verandering brengt op een niveau die voorbij gaat aan ons gevoel, onze gedachten.

Vaak wordt verteld over de geweldige werken van God. En ja, die moeten zeker verteld worden, maar ik heb ontdekt dat het mooiste van die verhalen is, niet dat God alles oplost en alles goed komt, maar het mooiste zit in de echtheid van die verhalen.

God is echt

Veel verhalen in de Bijbel zijn prachtig omdat we de echtheid ervan proeven. Jakob, die God jarenlang op een afstand hield, maar uiteindelijk zo’n strijd met God had, dat hij problemen aan zijn heup overhield.

David, die ‘man Gods’ genoemd wordt, die overspel pleegde en moord, maar uiteindelijk toch beseft God nodig te hebben in zijn leven.

Leven met Jezus verandert ons wanneer we ons openstellen voor de Heilige Geest in ons.

In het nieuwe testament evenzo: Petrus die deed alsof hij Jezus niet kende, maar die zichzelf zo tegenkwam toen Jezus hem vroeg of hij Hem liefhad. Of Paulus, die vele christenen vervolgd heeft en er bij was toen Stefanus werd vermoord, Hij werd teruggeworpen op zichzelf en ontdekte zijn fouten en werd apostel voor Jezus en we horen zijn woorden nog regelmatig voorbij komen.

Impact

Het leven met Jezus gaat niet om mooie woorden, maar om de impact van liefde die verandering brengt op een niveau die voorbij gaat aan ons gevoel, onze gedachten. Liefde die onze geest raakt en verandert. Leven met Jezus verandert ons wanneer we ons openstellen voor de Heilige Geest in ons. Stel jij je open?

Je mag hieronder reageren of door contact met ons op te nemen. Kijk ook eens bij onze (gratis) online cursussen om meer te weten te komen over God en geloof.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)


Je bent een...*

*Door het versturen van dit formulier geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor