Als je moe bent…

Home | Blog | God | Als je moe bent…

Veel mensen zijn moe in deze tijd. Moe van het wachten, moe van alleen zijn, moe van regels, moe van het gepraat over corona, over hoe lang het zal duren, etc…
Heel de wereld is er mee bezig en het is besmettelijk. Sterker nog het infecteert het leven van veel mensen. Ook hier schrijf ik weer over wat het virus met mensen doet.

Wat nu?

Misschien heb je je afgevraagd wat dit alles betekent, en als je zoekt, kom je terecht in allerlei (complot)gedachten van mensen. Niet iets wat je opvrolijkt. We verlangen allemaal naar een andere realiteit. Weer een normaal leven en doen wat van waarde is. Samen zijn. In relatie zijn. Mensen gaan bepaalde zaken pas echt waarderen als het er niet meer is. Misschien ervaar je op dit moment een behoefte aan vriendschap, relatie, ben je moe van alles wat er zoal gebeurt.

Niet alleen!

Weet je dat je geliefd bent? Dat je ondanks je moeite van dit moment, geen moment alleen bent? Kijk hier maar eens. God heeft je gezien. Mooi gedeelte uit de Bijbel is deze:
“Want de mensen die moe zijn, vul Ik met nieuwe kracht. De mensen die bedroefd waren, geef Ik nieuwe blijdschap.”

Misschien ervaar je op dit moment een behoefte aan vriendschap

Dit gedeelte uit Jeremia is geschreven toen mensen het ook moeilijk hadden en onder druk stonden. Ze hadden ook verlangens en dromen naar een nieuwe realiteit. Ze verlangden er naar om terug te gaan naar de omgeving waar ze vandaan kwamen en waar ze weer zichzelf konden zijn.

Nieuwe dromen

God laat ons niet alleen in moeilijke tijden. Hij geeft ons weer kracht als we het niet meer zien zitten of teleurgesteld zijn. Hij laat ons niet in de steek, maar schenkt nieuwe dromen, verlangens, blijdschap. Veel zaken om ons heen kunnen ons in verwarring brengen. Bang maken misschien zelfs. Menselijke relaties falen soms. Als mensen zijn we nu eenmaal beperkt. God is er echter altijd. In alle omstandigheden.

Veel zaken om ons heen kunnen ons in verwarring brengen. Bang maken misschien zelfs.

Goed om te onthouden dat als jij je rot voelt, dat God je hoort en ziet. Hij kent je omstandigheden en je verwachtingen. Je dromen, je verlangens. Er is hoop!

Doorpraten? Neem contact met ons op of reageer hieronder.

Erik Velema

Christen - Vader en opa - Houdt van mensen in hun pure vorm - Begeleider - Trainer - Coach - Hulpverlener meervoudige problematiek - Present zijn - Provocatief - Directief. Lees meer blogs van Erik. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor