Alles winnen of niks verliezen

Home | Blog | Jezus | Alles winnen of niks verliezen

(of: Jezus als gratis kraskaartje)

 

euro's

 

Jezus geeft ons een hele goede deal: Hij belooft dat we eeuwig leven krijgen als we in Hem geloven en wat Hij deed voor ons aan het kruis. We hoeven alleen maar te geloven en het te accepteren, met als resultaat een ticket naar de hemel; o.a. de plek waar al het goede wat we kennen vandaan komt.

Gratis kraskaartjes

Hoe zou je daar in het dagelijks leven mee omgaan? Stel, je loopt op de markt en er staat iemand met een loterij. Hij staat gratis kraskaartjes uit te delen met de mededeling dat je altijd de hoofdprijs wint! Natuurlijk ben je wantrouwend, want dat lijkt té makkelijk. Maar wat doe je? Loop je door, of stop je toch om het een kans te geven?

Schouders ophalen of stil staan

In zekere zin is het ook zo met de boodschap van Jezus. Ergens in je leven komt het aanbod van Jezus (geloven = eeuwig leven) voorbij. Je kunt je schouders ophalen en doorlopen. Maar je kunt ook stil staan om die Jezus en die boodschap een keer écht een kans te geven in je leven.

Wat doe jij?

Als het niet waar blijkt te zijn heb je vandaag niks verloren. Maar wat als Jezus écht de waarheid sprak? Dan heb je alles te winnen!

Hoe reageer jij op deze deal van Jezus? Loop je door, of geef je het een kans?

Robert de Heer

Robert de Heer is werkzaam als studentenwerker voor Agapè StudentLife. Hij houdt van zijn vrouw Kimberly, zijn dochters Imma en Jaël, én van het avontuurlijke leven wat God hun geeft in Rotterdam. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor