Advent en hoop

Home | Blog | Jezus | Advent en hoop

Wat is Advent eigenlijk? Als je het in het kort zegt is Advent een tijd van hoop, een tijd van wachten en verlangen. Wachten en hopen op een betere tijd. Wachten op Licht in het donker. Wachten op Licht in jouw duisternis.

advent kaarsen

Grijze dagen

Dat Advent in ons landje valt in de tijd van grijze dagen, van vallende blaadjes en van herfststormen geeft dit seizoen wel een beetje een melancholiek gevoel. De vallende blaadjes kunnen je soms ook wel een beetje de dip geven. Dan snap je gelijk het beeld van licht in het donker goed. Een grijze dag waarin je misschien de hele dag de lampen aan moet houden in je kamer…

Het Licht IS er al

In de tijd voor kerst is het meer dan wanneer ook de tijd waarin we zeggen dat het goede komt, de betere dagen. Eerlijk gezegd: het is de tijd waarin we elkaar herinneren dat de betere tijd IS gekomen. Soms lijkt het erop dat kerken terug duiken in een tijd waarin Jezus nog niet is gekomen. Maar dat is nonsens. God moet niet nogmaals komen. Wij herinneren ons eraan dat God kwam in het donker. En Hij IS er.

“‘De maagd zal zwanger zijn en een zoon baren, en men zal hem de naam Immanuel geven,’ wat in onze taal betekent ‘God met ons’.” (Jesaja 7:14; Mattheüs 1:23)

Hij IS er

Dit is voor mij Advent. God is er. Hij is niet afwezig. Staat niet van een afstand naar onze toestand te kijken. Hoofdschuddend misschien. Nee, Hij bezeerde zich vanwege zijn liefde voor de mens. Hij had het er voor over. Hoeveel blaadjes ook zijn gevallen, hoeveel grijze dagen ik ook doorga, Hij is er. Het Licht schijnt in mijn leven. Ik heb hoop. En deze hoop staat vast. Omdat Jezus de garantie is.

Reageer

Wat betekent Advent en de tijd voor Kerst voor jou?

Meer weten over het kerstfeest? Volg dan de online cursus ‘Onderweg naar kerst’.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Wouter

Met liefde voor mooie verhalen, nieuwe media, geloof, films en muziek. (Disclaimer)

2 reacties

  1. ton op 2 december 2013 om 16:57

    Advent is voor mij : terug denken aan de komst van de Verlosser op deze aarde, De Redder der wereld! Hij doet wat Hij van plan was: de wereld redden

  2. jany op 4 december 2013 om 12:09

    Ieder ervaar Advent met zijn eigen gedachten, ,je wil iets en weet hoelang, moet je nog wachten. De vrede en verdraagzaamheid in Fam en gezin. Maar hoop op Hem Hij hoort n stilte je stem.. Heel triest dat Zondags ,en met Kerst steeds meer winkels open zijn. . Dat andere voor je moeten werken ,op vrije Zondag.

Laat een reactie achter