Aanraking van God?

Home | Blog | God | Aanraking van God?

Aan het eind van het jaar zijn op de radio weer verschillende hitlijsten te horen. Top 2000 op radio 2. Top 4000 op radio 10 nl. Radio Veronica Top 1000 Allertijden. Zelf luister ik naar de top 1008 op Grootnieuws radio. Er komen oude klassiekers voorbij. Maar ook splinternieuwe populaire nummers. Dan kan het zomaar gebeuren dat er een lied voorbij komt die je al jaren niet meer hebt gehoord.

Gevoelige snaar

Vandaag was zo’n dag. Mijn gevoelige snaar werd geraakt. Deze keer niet door een woord maar door de muziek. Een snaar die door een andere snaar werd geraakt. Dit kun je heel letterlijk opvatten. Een snaar van een viool, piano of een gitaar brengen trillingen voort die emoties in beweging brengen. Geluidsgolven die je niet ziet maar toch iets met jou doen. Zou het kunnen dat God jou die snaar heeft gegeven om je soms even voorzichtig aan te raken?

Woorden

Raar toch? Er zijn dingen die je niet kunt zien maar toch een uitwerking hebben. Ik heb dat soms ook met woorden. Woorden die mensen gebruiken om je een compliment te maken doen je goed. Maar woorden die negatief over jou zijn raken je en blijven soms heel lang in jouw systeem hangen. In de Bijbel staan heel veel woorden. De Bijbel wordt zelfs het Woord van God genoemd. Op de eerste bladzijde van de Bijbel staat: ‘God sprak en het was er.’

Zou het kunnen dat God jou die snaar heeft gegeven om je soms even voorzichtig aan te raken?

Licht

Hij sprak een woord en de aarde werd geschapen. Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. God zag hoe mooi het licht was. Hij scheidde het licht en het donker. Het licht noemde Hij ‘dag’ en het donker noemde Hij ‘nacht’. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de eerste dag.

De mens

Bij de mens ging het anders. Toen maakte God, de Heer, de mens. Hij maakte hem van aarde. Hij blies adem in zijn neus, en toen ging de mens leven. Dit is mede één van de woorden die mijn gevoelige snaar heeft geraakt. Ik weet niet of jij dit gelooft, maar ik geloof dit wel! God, de Schepper van de hemel en de aarde, ging door de knieën om uit het stof van de aarde een lichaam te maken. Hij blies dat lichaam de adem in de neus en de mens begon te leven. De mens is de kroon op de schepping dat betekent dat de mens het allermooiste is.

Relatie

Nog een woord dat mij erg raakte staat in Kolossenzen‘Alles is door Hem en voor Hem geschapen.’ De bloemen en planten, de dieren, de natuur, de zee, de bergen, en alle prachtige mensen zijn gemaakt door Hem maar ook vóór Hem.

Alles is door Hem en voor Hem geschapen

Waarom deed God dit? God is een God van liefde. Hij verlangt er naar om jou en mij lief te hebben. Hij houdt van jou. Hij wil een relatie met jou. Daarvoor ben ook jij geboren. Jij bent hier niet toevallig. Nee, ook jij bent door Hem en voor Hem gemaakt!

Mijn hoop en gebed is dat door deze woorden bij jou een gevoelige snaar is geraakt…


Wil je meer weten over wie Jezus is, volg dan gratis de online cursus Waarom Jezus?. Heb je een vraag? Reageer dan gerust en stel je vraag. Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland).

Onne de Vries

Jezusfan, luisterend oor, kijkt over kerkmuren heen, hart voor jongeren, nuchtere fries, reislustig en bewogen met mensen. Lees meer blogs van Onne. (Disclaimer)

Laat een reactie achter

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor