Wat is de hemel? En hoe is het daar?

Home | Wat is de hemel? En hoe is het daar?

Eerlijk gezegd ken ik maar weinig mensen die denken dat het leven ophoudt na de dood. Er moet toch meer zijn zeker?

Diep in ons hart verlangen we er vrijwel allemaal naar eeuwig te leven. Hoe vaak lees je het niet in een overlijdensbericht of op een kaart… ‘oma kijkt nu naar beneden’, ‘ze straalt als een sterretje’ of ‘ze zal er altijd zijn’.

Laten we eerlijk zijn: naar de hemel gaan klinkt toch beter dan dat het leven ophoudt na de dood? Maar wat is de hemel dan? Hoe is het daar? En waar komt het idee vandaan dat we daar naartoe zouden kunnen?

Wat is de hemel? En hoe is het daar?

Veel speculatie over de hemel

Er wordt enorm gespeculeerd over de hemel en hoe het daar zal zijn. Maar vaak zijn de gedachten en ideeën die daaruit voortkomen gebaseerd op ‘wishful thinking’ en liggen er geen bewijzen of geschriften aan ten grondslag.

Als we meer over de hemel willen leren, kunnen we eigenlijk niet om de Bijbel heen. Heel duidelijk wordt daarin beschreven dat God er woont, dat Jezus daar is, dat er engelen zijn en dat er geen pijn of verdriet is. Wat een geweldig vooruitzicht!

Wat is de hemel?

Het woord ‘hemel’ komt letterlijk honderden keren in de Bijbel voor, zowel in de eeuwenoude Hebreeuwse als Griekse teksten.

Wat is de hemel - paradijs

En alhoewel er verschillende termen worden gebruikt, is de hemel over het algemeen de onzichtbare dimensie waar God woont.

Ik heb me er altijd over verbaasd dat mensen die niets met God hebben, Hem zelfs afwijzen of haten, wel hopen op een fijn plekje in de hemel. Blijkbaar is het een universeel verlangen van ons mensen om naar de hemel te gaan en daar geliefden te ontmoeten.

Maar. Is dat een sprookje, of toch niet?

Christenen baseren hun hoop en verwachting om voor altijd bij God in de hemel te zijn op de Bijbel.

Lees ook: Is de Bijbel betrouwbaar?

Volgens de Bijbel gaat iedereen die in Jezus gelooft rechtstreeks naar de hemel op het moment dat hij of zij sterft.

Er staat ook in Lukas 23:43: Jezus zei tegen hem: “Ik zeg je dat je vandaag nog met Mij in het paradijs zal zijn.”

De hemel wordt omschreven als een paradijs. Dat klinkt als iets moois, een plek van vrede waar je graag naartoe wilt.

Wat is de hemel - rivier

Ga jij naar de hemel?

En weet je wat het mooie is? Al tijdens ons leven hier op aarde kunnen we zekerheid ontvangen over de plaats waar we eeuwig mogen leven. Iedereen die in Jezus Christus gelooft, zal niet verloren gaan, maar eeuwig leven hebben (Johannes 3:16)! Dat is een hele geruststellende zekerheid en eigenlijk maakt het dan niet zoveel meer uit hoe de hemel er uit ziet of waar dat dan precies is.

Wil je meer te weten komen over Wie Jezus is? Volg dan de online cursus Waarom Jezus?.

 Gratis online cursus over God en Jezus

 Stel je vragen aan je persoonlijke e-coach

 Meer dan 10.000 mensen gingen je al voor

Marja Verschoor-Meijers

Auteur, tekstschrijver, denker & doener. Lees meer blogs van Marja, of neem een kijkje op Marja's website. (Disclaimer)

48 reacties

  1. Alyssa op 3 februari 2020 om 22:12

    Ik ben 9 jaar en ik ben bang voor de dood ik wil er egt vanaf ik ween elke dag dat is egt niet leuk ik denk dat ik bang ben voor de dood omdat mijn papa,opa,oom en oma dood zijn ik wil later bijna dood zijn zodat ik de hemel kan zien maar ik wil dan niet dood zijn veel

    Veel groeten alyssa



  2. Marja Verschoor-Meijers op 18 februari 2020 om 12:30

    Ha Alyssa, je hoeft neit bang te zijn voor de dood als je van de Here Jezus houdt en weet je, Hij houdt van jou! Ik denk dat het fijn is in de hemel, maar als je zo jong bent als jij is het beter om te leven. Je mag blij zijn en genieten van je leven, God waakt over jou. Praat je hier weleens met je moeder over?



    • Maarten op 23 april 2022 om 14:21

      Beste,

      Ik stel me altijd de vraag waarom god lieve mensen(jong en oud) soms op een gruwelijke manier laat dood gaan pas op dit neemt niet weg dat ik nog steeds geloof maar ik vind dit echter wel een belangrijk vraag, echter vraag ik me ook af als de overledene in het hiernamaals ons eefeftief nog kunnen zien



      • Marja Verschoor-Meijers op 2 mei 2022 om 19:36

        Ha Maarten, dat is een diepe vraag die je jezelf stelt. Toch denk ik niet dat God mensen op gruwelijke manier laat doodgaan. Mensen gaan dood omdat het leven hier op aardig eindig is, omdat er ziekte en verval is, omdat er ongelukken gebeuren, omdat er oorlog en zonder is. Als ik de Bijbel lees dan zie ik juist dat God wil dat mensen sterven als ze oud zijn en een voldaan leven hebben gehad. Helaas gaat het soms anders.
        Ik geloof wel dat we mensen zullen herkennen in de hemel. In het Oude Testament kunnen we lezen dat mensen die stierven verenigd werden met hun voorgeslacht (Genesis 35:29 bijvoorbeeld). Hoe dat precies gaat weet ik niet, maar ik vertrouw erop dat het een blij weerzien zal zijn. Als we in de Here Jezus geloven en dat met onze mond belijden, zullen we leven ook al sterven we.



      • Lia zwart op 14 juni 2022 om 15:20

        Maar ik geloof echt niet dat het niet dat het God is die dat doet.er heerst op de aarde het Kwaad,en daar komt het vandaan.



        • Marja Verschoor-Meijers op 15 juni 2022 om 12:03

          Hoi Lia, daar heb je helemaal gelijk in, God doet geen kwaad want God is goed. De wereld is onder controle van de boze staat er in de Bijbel en dat zien we wel om ons heen. Er staat ook ‘overwin het kwade door het goede’, dat is een mooie opdracht!



          • Kristian op 2 mei 2023 om 08:12

            Lees het OT goed door en beweer dan nog eens dat god geen kwaad doet (god draagt op om genocide te plegen, brengt rampen en tegenspoed, eist dat men hem vereert en zaait eigenlijk dood en verderf zodra hij de inzet te min vind of als er een fout wordt gemaakt), god is ook niet voor gelijke rechten van man en vrouw, volgens god is de vrouw er om de man te behagen (toevallig en heel makkelijk voor een man, zou een man de bijbel geschreven hebben?), de man staat tussen haar en god, en de man mag de vrouw disciplineren indien ze zich niet in haar rol schikt.
            Voor mij staat vast dat religie een vorm van controle en onderdrukking is, dat de bijbel/koran enz door mannen is geschreven en bedacht en dat ze er natuurlijk als man wel voor hebben gezorgd dat ze in het hele gedoe een bevoorrechte positie hebben…als ik er goed over nadenk is het een grote poppenkast bedoeld om je bang te maken en om vrouwen er onder te houden…
            Voor mij bepaald niemand wat voor band ik met Jezus zou moeten hebben (niet een priester, ook geen tekst (uiteraard geschreven door een man, dus bevooroordeeld) en dan zijn er ook altijd weer mensen die zeggen namens god te spreken (wat niet na te gaan valt) … het is allemaal controle controle controle…ik ben zelf opgegroeid in religie en mijn kindsdeel gelooft er verwarrend genoeg nog steeds in, heb god toen nooit kunnen vinden, voelen helaas, mijn volwassen ik zegt : geloof in jezelf, behandel je naaste zoals je zelf behandelt wilt worden en twijfel altijd aan de bijbel want hij is door verwrongen mannen geschreven in een tijd waarin bijna iedereen goedgelovig, onwetend en ongeletterd was…



            • @martien op 5 mei 2023 om 12:36

              Dank voor je reactie Kristian. Ik ben wel benieuwd hoe je tot deze conclusie gekomen bent? Want je zegt een heel aantal dingen met een behoorlijke stelligheid. Dus blijkbaar heb je wat onderzoek gedaan. Voel je vrij om meer te vertellen over dat proces van zoeken. Of heeft het misschien te maken met teleurstellingen? Dat kan ook natuurlijk.
              Je kunt eventueel ook reageren via het contactformulier op deze website. Dan kunnen we er samen wat over van gedachten wisselen. Want wat je hier onder de blog schrijft kan iedereen meelezen.



  3. lydia op 27 juni 2020 om 15:26

    hallo ik b en ook erg bang voor de dood
    altijd al geloof ik zowat of helemaal
    ik vind ook eng om dood te gaan
    ik vin d eng of ik nog wat gaa t zeggen voor ik naar god de vader toe gaat
    ben dood bang voor begrafenis dingen kisten en mensen die dood zijn gaan
    ik durf niet naar d ebegraaf plaats
    en niemand te begrafen met fam en vrienden
    ben b an g voor corona
    dat ik het zelf krijgt en anderen
    ben bang voor zwarten kleding
    ly



    • Marja Verschoor-Meijers op 1 juli 2020 om 11:22

      Hoi Lydia, weet je, heel veel mensen zijn bang voor de dood, dus daarin ben je niet alleen. Maar het hoeft echt niet, als je in Jezus gelooft betekent dood gaan dat je dan veilig bent bij Hem, voor altijd.
      En ja, niemand gaat voor het plezier naar een begraafplaats, terwijl het vaak toch mooie parken zijn. Maar mensen begraven is nooit leuk, want het betekent dat je afscheid moet nemen en dat doen pijn.
      Je bent best wel bang voor heel veel dingen lees ik, dat is echt vervelend, want in angst leven is niet de bedoeling. God wil dat we in vreugde leven en vrij zijn van angst. Je mag Hem vragen de angst van je weg te nemen en vrede in je hart te geven. Ken je iemand met wie je samen bidden kunt?



    • Lisa op 2 april 2021 om 18:56

      Hey alyssa! Ik ben 13 en weet je? Je hoeft niet bang te zijn! Ook niet als je geen geloof hebt als je maar een beetje in God gelooft! Als je het prettig vind mag je ook bidden! Dat doe ik ook elke dag 2 a 3 keer ;) je verteld eigenlijk hoe het gaat met school en of je nog vragen hebt en als je heeel heeel heeel veel geluk hebt krijg je misschien wel ooit antwoord! Als je wilt bidden TOT God dan is het beter om hem met “u” aan te spreken of “heer”! En je moet aan het einde zeggen amen. Extra tip: ik zeg ook altijd “in de naam van Jesus”



    • Mark op 27 mei 2022 om 12:05

      Mensen die in Jezus geloven maar geen goede werken doen gaan naar de hel.
      Alleen geloven is totaal ontoereikend.



      • Marja Verschoor-Meijers op 9 juli 2022 om 11:27

        Hoi Mark, geloof zonder werken is inderdaad dood. Maar in die context gaat het over geloof als levensstijl (faith in het engels) en niet over het geloof dat we ontvangen tot behoud. De zondaar aan het kruis had geen goede werken gedaan (anders zou hij daar niet hangen), toch ontving hij genade van Jezus zelf en eeuwig leven in Zijn aanwezigheid.



  4. Albert op 12 september 2020 om 20:35

    Ik vraag mij af hoe ziet de hemel er uit zijn ook huizen en auto’s en fietsen dat wil ik graag weten want ik geloof in God



    • Marja Verschoor-Meijers op 16 september 2020 om 11:57

      Hoi Albert, eerlijk gezegd vraag ik dat mij ook weleens af, maar ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat als je in God gelooft, je op een dag de hemel zal zien. God is daar, er is geen gebrek, geen verdriet, geen eenzaamheid. Dat vind ik een mooi vooruitzicht. Of er huizen en auto’s zijn, zien we dan vanzelf wel.



      • Jozef vermeiren op 27 maart 2022 om 23:02

        Is het juist dat wij alle bekende mensen van vroeger daar terug zien?



        • Marja Verschoor-Meijers op 28 maart 2022 om 20:28

          Ha Jozef, ik geloof wel dat we mensen zullen herkennen. In het Oude Testament kunnen we lezen dat mensen die stierven verenigd werden met hun voorgeslacht (Genesis 35:29 bijvoorbeeld). Hoe dat precies gaat weet ik niet, maar ik vertrouw erop dat het een blij weerzien zal zijn. Als we in de Here Jezus geloven en dat met onze mond belijden, zullen we leven ook al sterven we.



  5. Johan Mast op 12 september 2020 om 20:38

    Hoe ziet de hemel er uit woon daar heel veel mensen en dieren
    Groetjes johan



    • Marja Verschoor-Meijers op 16 september 2020 om 12:02

      Ha Johan, hoe het eruit ziet weet ik niet, ik weet alleen wat de Bijbel erover zegt. Persoonlijk geloof ik zeker dat er veel mensen en dieren zijn. Ja, ook dieren zijn onderdeel van Gods schepping (Hij schiep hen notabene voordat Hij de mens schiep!) en Hij houdt ook van hen. In de Bijbel wordt gesproken over een nieuwe hemel en aarde, daar wonen dieren en mensen in vrede met elkaar. We zullen het zien Johan…



  6. Johannes op 24 oktober 2020 om 13:22

    Hallo Marja
    Ik heb meerdere keren de liefde van God van heel dichtbij mogen ervaren ben hier ook zeer dankbaar voor als je dat 1keer in je leven mee mag maken zet dat je leven helemaal op zijn kop .
    Soms denk ik wel eens waarom ik ook omdat ik niet altijd volgens de regels geleefd heb maar ja ik kan het niet terug draaien en ik hoop dat mijn God dit zal vergeven

    Met een vr. groet



    • Marja Verschoor-Meijers op 26 oktober 2020 om 18:36

      Beste Johannes,

      De liefde van God gaat alle zonden te boven. De liefde van God is zichtbaar geworden in Jezus Christus die aan het kruis stierf voor de vergeving van alle zonden van alle mensen. We moeten wel ons oude leven (met al die zonden) de rug toe keren, dan kunnen we Zijn vergeving accepteren en ervaren. Hij veegt alles weg zodat je met een schone lei kunt beginnen. De doop in water is een uiterlijk bewijs van iets dat er innerlijk gebeurd is. Jezus vergeeft je zonden, de doop wast ze af.



  7. Johannes op 24 oktober 2020 om 15:18

    als je heel veel zonden hebt gedaan en je gel

    ooft wel in Jezus kom je dan wel in de hemel?



    • Marja Verschoor-Meijers op 26 oktober 2020 om 18:41

      Als je in Jezus gelooft, geloof je ook dat Hij voor al je zonden gestorven is aan het kruis en je dus alles heeft vergeven. Geloof je dat Johannes? Als wij onze zonden belijden (uitspreken) is God zo goed om ze te vergeven, Hij denkt er zelfs niet meer aan. Als jij er nog wel aan denkt, is het misschien goed om er met een andere gelovige over te praten en alles uit te spreken in gebed zodat je zeker weet dat je vergeven bent. Veel of weinig zondem, grote of kleine zonden, dat maakt voor God niet uit. Geloven in je hart en belijden met je mond dat Jezus de Zoon van God is en dat Hij jouw zonden op zich nam is alles wat je ‘moet doen’ om gered te worden, om naar de hemel te gaan. Daar kan je echt zekerheid over krijgen!



  8. Anne van Urk op 1 november 2020 om 01:57

    De Bijbel zegt dat alleen de 144000 gezalfden naar de hemel gaan, en hij die daar is uit neergedaald Jezus Christus! De rest van de mensen heeft een aardse bestemming op de straks vernieuwde aarde! Een vernieuwd paradijs!



    • Marja Verschoor-Meijers op 2 november 2020 om 20:42

      Hoi Anne,

      Dank voor je commentaar. Toch denk ik niet dat het er zo expliciet staat als jij beschrijft. De 144.000 gaat over gezalfden uit elke stam van Israel. Een nieuwe aarde is er straks voor iedereen wiens naam geschreven is in het Boek des Levens en laten we bidden dart dat er miljarden zullen zijn!



      • Wijnand Winter op 2 maart 2021 om 23:28

        MISSCHIEN domme vraag, heb m.i. goed geweest voor anderen, zette mijzelf meestal opzij. Werd ook gezegd denk eens meer aan je zelf, maar kon dat niet, Geloof in God, zijn zoon en Engelen. Probeer altijd goed te doen voor anderen. Verkeer nu in laatste fase kanker, ben bang dat ik toch fouten heb gemaakt. Lijkt of ik niet kan sterven, of ik nog een taak moet verrichten. Terwijl mijn lichaam op is, maar de hersens (geest) blijft doorgaan, weet het niet meer. Las voor 1st over boek des levens, misschien kun je daar over vertellen aan mij? Heb meerdere vragen maar laat het even bij deze. Hoop op een berichtje van je. Lieve groetjes Wijnand.



  9. wesley op 3 februari 2021 om 13:31

    ik wil niet nu niet nooit niet



    • Marja Verschoor-Meijers op 8 februari 2021 om 12:47

      Hoi Wesley, dank voor je reactie. Heb je een reden dat je niet en nooit naar de hemel zou willen, als ik zo nieuwsgierig mag zijn om te vragen?



      • Idayet op 12 maart 2021 om 01:41

        Er leven geen mensen in de hemel marja verschoor-Meijer als de Schepper de opdracht heeft gegeven aan de heer jezus en al zijn engelen om er een eind aan te maken deze aarde is vernietigd elk mens is gestorven dan begint de de opwekking van alle doden dat verder mogen leven hier op aarde zo hard hun best hebben gedaan verdiend hebben hoe de rest van hun bestaan zal zijn op de nieuwe aarde en een heel klein zeldzaam groep dat echt puur zuiver en schoon zijn gebleven of jong zijn gestorven of zwaar hebben geleden op aarde zij gaan in de hemel wel leven en nee in de hemel zijn er geen auto’s niets wat vervuilend is het is magisch met woorden niet te beschrijven de nieuwe aarde zal een kwart hemels zijn daar zal ook geen dood zijn al de mensen dat overleden zijn hen ziel is veilig opgeborgen in de hemel geen van hen leeft in de hemel om in de hemel te leven moet je aan harde eisen voldoen je mag geen racist zijn je moet de joden de christenen moslims de hindoes zelfs een ongelovige net zoveel waard vinden als jezelf er is maar èèn iemand dat mag oordeelden en niet jullie mensen en jullie mensen kunnen blijven zeggen je moet niet bang voor de dood zijn zelfs jij bent bang voor de dood Marja jullie mensen zullen altijd bang zijn voor de dood dus je kan beter zeggen ik weet niet of jullie bang zullen zijn of niet dat zie je dan wel dan spreek je meer de waarheid Marja !!!!!!!!!!!!!!!



        • Marja Verschoor-Meijers op 15 maart 2021 om 14:22

          Beste…. (ja, je zegt je naam niet helaas)
          Dank je wel voor je reactie op mijn blogtekst. We zijn altijd blij met reacties die een onderwep bij mensen losmaken. Ik lees uit jouw verhaal dat je een duidelijke mening hebt over hoe het allemaal zal zijn. Mag ik vragen waarop jij je verhaal baseert, welke referentie je gebruikt voor je zienswijze? Ik lees namelijk tegenstrijdigheden. Je begint namelijk met te zeggen dat er geen mensen in de hemel zijn en verderop zeg je dat je aan harde eisen moet voldoen om in de hemel te leven. Verder heb je wel gelijk dat er uiteindelijk maar één is die zal oordelen en dat is inderdaad God zelf. DWel of niet angst voor de dood is bij iedereen verschillend, maar persoonlijk ken ik mensen die zijn gestorven in de volle zekerheid dat ze naar de Here Jezus gingen en er was totaal geen angst, integendeel… er was grote vreugde en vrede. Dat is de waarheid.



    • Arthur op 17 april 2022 om 19:55

      Hoi Wesley,

      Ik zag dat jouw eactie nog niet volledig was beantwoord, wat is jou reden dat je niet wil?



  10. Nicole op 1 april 2021 om 17:41

    Ik ben niet bang, om dood te gaan. Voor de dood wel, de pijn of ziekte wat je krijgt. Ik heb mijn lieve moeder zien sterven in het ziekenhuis. 3 jaar geleden inmiddels en ik mis haar elke dag. Ze was nog maar 70 jaar. Ik hoop als ik dood ga , haar tegen komt. Soms verlang ik zo erg naar haar! Kon ik haar nog maar eens lief vast pakken en knuffelen en samen leuke dingen doen. Ik mis haar ontzettend. Ik hoop dat ik haar ooit terug zal zien.



    • Marja Verschoor-Meijers op 6 april 2021 om 19:15

      Hoi Nicole, Begrijpelijk dat je je moeder mist zeg, dat blijf je misschien altijd wel een beetje houden. Hopelijk heb je heel veel leuke en mooie herinneringen aan haar die je kunt koesteren, bewaren zeg maar. Dood gaan is voor niemand een prettig idee, maar in de Bijbel staat dat we geen angst hoeven te hebben als we in Jezus geloven, bij Hem zijn we veilig, ook als we sterven. Ken je Hem?



  11. Sander op 15 oktober 2021 om 21:22

    Er is meer tussen hemel en aarde ik heb boven mogen kijken zag velden met bloemen die hier op aarde niet bestaan en ken ook magnetiseren maar er is meer tussen hemel en aarde en je hoeft er niet bang voor te zijn dat ben ik ook zeker niet .

    ik heb boven dingen gezien die niet op aarde zijn zo veel groen en zo veel mooie groene velden bloemen die hier echt niet bestaat tja ik hoor mensen denken die voelt zich niet goed of is niet op orde maar even Serieus het bestaat ik ben gelovig en heb al dingen mee gemaakt waar van je achter af denkt dit ken niet.

    Heb ooit in IJmuiden bij de bunkers een kaarsje neergezet en zij ga naar boven weet de precieze tekst niet meer maar ging een bunker in voor dat ik een kaarsje neer had gezet en voelde dat ik werd tegen gehouden .

    Had toen een goede kennis had een foto gemaakt en haar op gestuurd ze zij letterlijk je werd tegen gehouden voor je eigen veiligheid er zijn mensen vermoord en overleden in deze bunker .

    Zij tegen haar ik ga een kaarsje daar zetten en ze wisten het dat ik kwam heb het ook gedaan eenmaal thuis was het huis niet meer zoals het hoor JA zielen bestaan ook slechte ik had er een mee naar huis genomen me hond gromde en beschermde en keek naar het balkon ik ben op gestaan en zij in naam z’n jezus Christus stuur ik je naar de hel laat mij en me hond met rust van af die dag durfde me hond de slaap kamer niet meer in te gaan .

    Ja er bestaat meer tussen hemel en aarde maar helaas geloofd niet iedereen het maar als de tijd komt zullen hun ogen worden geopend en de slechte zielen worden gestraft de goede mogen naar de hemel en de ongelovige gaan naar een tussen ruimte om te leren en te gaan respecteren dat er meer is en krijgen nog een kans om de hemel in te mogen Ja je familie wacht op je .

    Neem een voorbeeld je bent thuis er is een familielid overleden en je voelt een koude tocht langs je heen gaan of kaarsjes gaan flikkeren en je ramen zijn dicht er is meer je familie lid overleden heen gegaande familie ken je bezoeken zelfs je kind beschermen en ook bij jou zijn .

    Het is niet aan te raden glaasje draaien geesten op roepen menig persoon doet dit om b.v een overleden familie lid te kunnen spreken DOE DIT NIET het is gevaarlijk je weet niet wat je in huis haalt .

    Eenmaal opgeroepen ken je namelijk geklop gaan horen spullen kunnen verplaatst worden en je nacht rust gaat verloren of je voelt wat bij je op je bed roep geen geesten op aub ….

    Ik heb al meer mee mogen maken maar dat is een ander verhaal wie weet wil ik het wel is vermelden hier er is meer tussen hemel en aarde al zullen er altijd personen zijn die zeggen dat is nep het bestaat niet doe het goede en zal een tip geven .

    blijf geloven in God er is echt meer ga niet het slechte pad op dat komt je echt duur te staan als je denkt God ziet dit niet NOU je vergist je er is meer tussen hemel en aarde .

    Een gezegende dag toegewenst .

    Groetjes Marja verschoor ik weet waar ik over praat al zullen vele dit als onzin afdoen of niet geloven .

    P.S

    Nicole je moeder kijkt op je neer prachtig verhaal koester je moeder in je hart en zet maar is een kaarsje neer en denk aan je moeder of roep haar je zal je verbazen maar denk heel sterk aan je moeder alleen



    • Marja Verschoor-Meijers op 20 oktober 2021 om 10:57

      Ha Sander, dank je wel voor je reactie, het is geen onzin hoor, ook al zullen sommigen dat denken. De Bijbel is er duidelijk over, we moeten de overledenen met rust laten ons niet inlaten met occulte zaken. Er is wel degelijk een rijk der duisternis, en daar heeft Jezus Christus ons juist van gered, maar dat betekent wel dat we Hem en Hem alleen moeten volgen en dienen.
      Groetjes,



  12. Tara op 25 april 2022 om 02:20

    Hallo lieve mensen,

    Ik ben 17 jaar en heb afgelopen vrijdag te horen gekregen dat mijn oma longkanker heeft en nog maar een paar maanden te leven heeft, ik ben hier kapot van. Wat ik zelf niet snap is dat mijn oma niet bang is, mijn oma is er juist heel luchtig over, en gelooft sterk in de hemel. Ik zelf ben niet gelovig, ik geloof eigenlijk nergens in, maar ik wil heel graag geloven dat als mijn tijd gekomen is ik haar terug zal zien. Ik zelf ben heel erg bang om haar te verliezen, ze is er altijd voor me geweest, en ik heb er heel veel moeite mee, hebben jullie ideeën hoe ik hiermee om kan gaan, en hoopvol kan blijven tijdens de aankomende paar maanden?

    heel erg bedankt!

    groetjes Tara



    • Marja Verschoor-Meijers op 2 mei 2022 om 19:30

      Hoi Tara, wat een vreselijk naar bericht voor je oma en voor jou dus ook. Gelukkig heeft ziekte niet het laatste woord en dat begrijpt je oma ook als ik het zo lees. Zij heeft hoop en hoop krijgen we door in Jezus te geloven, want Hij heeft de dood overwonnen. Als je in Hem gelooft zul je eeuwig leven, een klein stukje hier op aarde en daarna voor eeuwig bij Hem in een nieuwe hemel en aarde.
      Je schrijft dat je eigenlijk nergens in gelooft maar dat je wel zou willen geloven dat je je oma terug kan zien. Is het een idee om je toch eens te verdiepen in het Christelijk geloof? Misschien via een van de cursussen die hier worden aangeboden. Je kan ook een gesprek aanvragen hoor. Ik hoop dat je dat doet, het zal je sowieso troost geven in moeilijke tijden.



  13. Peter Ten Broeke op 3 oktober 2022 om 04:43

    “Als we meer over de hemel willen leren, kunnen we eigenlijk niet om de Bijbel heen. Heel duidelijk wordt daarin beschreven dat God er woont, dat Jezus daar is, dat er engelen zijn en dat er geen pijn of verdriet is. Wat een geweldig vooruitzicht!”

    Bedenk je wel dat je daar bent zonder het lichaam waar je nu gebruik van mag maken … Hoe je eea in de hemel moet gaan meemaken, en dus ervaren, etc is mij een totaal raadsel.



  14. Marja Verschoor-Meijers op 9 oktober 2022 om 16:08

    Hoe we dat gaan ervaren, is nog een verrassing inderdaad. Ik denk niet dat we daar nu met ons beperkte menselijke verstand een voorstelling van kunnen maken. De Bijbel geeft ons een aantal aanwijzingen, een soort tipje van de sluier misschien?



  15. Tirsa op 13 november 2022 om 23:08

    Hey Marja,

    Toch een wat lastige vraag misschien.

    Angst voor de dood beheerst mijn dagelijks leven op dit moment, en ik ben erg mijn best aan het doen om iets van duidelijkheid en zekerheid te vinden.

    Ik geloof in Jezus, ik ben kerkelijk en verdiep mij in het Woord.

    Toch vraag ik mij een aantal dingen af. Stel een gehandicapt persoon sterft, die niet in staat is zelf een keuze te maken, of bijvoorbeeld een baby of kindje, komen zij dan ook in de hemel?
    Ongeacht bijvoorbeeld dat de ouders ongelovig zijn.

    Dankjewel alvast voor het antwoord :)

    Liefs, Tirsa



    • Marja Verschoor-Meijers op 17 november 2022 om 21:14

      Hoi Tirsa,
      Dank je wel voor je reactie en vragen. Angst voor de dood beheerst je leven, schrijf je. Dat is erg naar zeg, en ik denk dat je daar echt wel hulp voor moet zoeken, bij een Christen dan wel! Je gelooft in Jezus, maar dat doet de duivel ook. De werkelijke vraag is, heb je de Heilige Geest ontvangen? Ben je wedergeboren? God stort namelijk door de Heilige Geest Zijn liefde uit in ons hart en die perfecte liefde verdrijft angst, zeker angst voor de dood.
      Voor wat betreft je vragen… over de kinderen zegt Jezus dat niemand ze mag verhinderen om tot Hem te komen, dus dat zit wel goed. Ik denk dat dat ook voor gehandicapte mensen geldt die zelf geen keuze kunnen maken, God is genadig en Zijn liefde is oneindig.



  16. Anne op 11 januari 2023 om 01:49

    Wat zegt Jehovah God in Jesaja 65: Want ziet, ik schep nieuwe hemelen en een nieuwe aarde en de vroegere dingen zullen niet in de geest worden terug geroepen! En zij zullen stellig huizen bouwen en bewonen en zij zullen stellig wijngaarden planten en hun vrucht eten. Zij zullen niet bouwen en iemand anders het bewonen zij zullen niet planten en iemand anders er van eten. Want de dagen van een boom zullen de dagen van mijn volk zijn. Het Paradijs zal opnieuw worden opgericht, Nog een korte tijd, we leven in de laatste dagen en Jezus Christus regeert nu als koning vanaf 1914, de laatste dagen zullen 120 jaar zijn!



    • Marja Verschoor-Meijers op 11 januari 2023 om 13:57

      Ha Anne, dank je wel voor je reactie. God zal alle dingen nieuw maken, wat een prachtig vooruitzicht is dat. Jehova’s Getuigen gaan er inderdaad vanuit dat Jezus als Koning regeert vanaf 1914 maar dat heeft geen Bijbelse onderbouwing. Pas als Jezus terugkomt zal Hij als Koning regeren. In zekere zin regeert Hij nu al als Koning in het leven van de gelovigen, geen koninkrijk zonder Koning namelijk :) Maar dat is nog een geestelijk koninkrijk.



      • Rien op 15 februari 2023 om 17:53

        Heb vroeger veel zonden begaan ..en laatste jaren steeds gebeden om mijn zonden te vergeven . Ook dit heel veel gevraagd aan Jezus in gebed . Heb heel veel spijt van alles . Vraag ook vaak hulp aan Jezus en onze lieve Heer ..



        • Marja Verschoor-Meijers op 19 februari 2023 om 11:48

          Ha Rien, herkenbaar hoor wat je schrijft. Ik heb vroeger ook veel zonden begaan. God weet dat uiteraard, niets is voor Hem verborgen. En het belijden van onze zonden is heel belangrijk om vergeving te ontvangen. Ik weet niet of je een Bijbel hebt, maar in 1 Johannes1:9 staat ‘Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.’
          Zo eenvoudig is het dus! Je zonden zijn vergeven door de Here Jezus, dat mag je echt zeker weten. Er staat ook in de Bijbel dat onze zonden worden afgewassen door ons te laten dopen in water, dat helpt enorm om een schoon geweten te krijgen.



  17. Ondina op 12 januari 2024 om 02:58

    Heyy ik ben 19 en ik ben ondina ik geloof eigenlijk nie in god of in jesus maar ik vraag me wel af of de hemel echt bestaat en hos kom je daar terecht en trouwens ik ben sws erg bang om dood te gaan als er iets met me gebeurd ofzo ik wil wete of ik dan in de hemel kan leven groetjes ondina



    • Marja Verschoor-Meijers op 22 januari 2024 om 20:11

      Hoi Ondina, dank je wel voor je berichtje. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik nooit in de hemel ben geweest! Maar ik geloof wel dat de hemel bestaat, de Bijbel vertelt er immers over en Jezus ook. Ik lees veel in de Bijbel en daar word ik rustig van. Eigenlijk is het best eenvoudig, als je gelooft in Jezus en Hem uitnodigt in je leven (gewoon hardop zeggen: Here Jezus, kom in mijn leven, ik wil in U geloven), dan hoef je nooit meer bang te zijn om dood te gaan, want je mag dan eeuwig bij Hem leven… hier op aarde, maar later ook in de hemel.



  18. Ondina op 12 januari 2024 om 04:45

    Heyy ik ben ondina en 19 jaar uhm ik weet nie of me rea nou weg is gehaald maar wat ik wil zegge is dat ik nie in god en jesus geloof maar wat ik me wel afvraag bestaat de hemel echt en ik ben sws als ik er aan denk dat iets zou mee make waar aan ik dood zou gaan kun je dan in de hemel echt leven of is het een sprookje groete aan ondina