Home » Berichten » Bijbel » Is er bewijs dat God bestaat?
Home » Berichten » Bijbel » Is er bewijs dat God bestaat?
Home » Berichten » Bijbel » Is er bewijs dat God bestaat?

Het bestaan van God houdt veel mensen bezig. Kun je weten dat Hij bestaat? En is er bewijs dat God bestaat?

Het bestaan van God houdt veel mensen bezig.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat God bestaat. Christen zijn is voor mij niet domweg maar geloven dat Hij er is en je verstand op nul zetten. Ik ben niet altijd christen geweest en ben onder andere door argumenten tot de conclusie gekomen dat God bestaat.

Geloven in het bestaan van God is naar mijn mening dus redelijk. Hierbij geef ik je 5 argumenten waarvan ik vind dat ze aantonen dat Hij er is. Misschien ben je het met me eens. Misschien niet. Ik hoor graag wat je ervan vindt!

1. Ontwerp van het heelal

bewijs dat God bestaat - ontwerp van het heelal

Het heelal is er specifiek op afgesteld om leven mogelijk te maken op aarde. De aarde is een planeet met tal van onwaarschijnlijke en onderling afhankelijke omstandigheden die het leven onderhouden en de aarde tot een kleine oase maken in een uitgestrekt en onherbergzaam universum.

Dit ontwerp van het heelal is voor mij een argument voor een Ontwerper.

2. Ontwerp van de cel

Als we in de cel te kijken zien we dat het leven op moleculair niveau onnoemelijk complex is. Het bestaat uit meerdere, goed in elkaar passende, en met elkaar in wisselwerking staande onderdelen die allemaal tot de basisfunctie bijdragen.

Dit ontwerp van de cel is voor mij een argument voor een Ontwerper.

3. De schoonheid van de natuur

bewijs dat God bestaat - schoonheid van de natuur

De natuur ziet er schitterend uit: mooie bergen, rivieren, bomen, planten, dieren, wolken, zon, maan, sterren, en nog veel meer. Er is een veelheid aan kleuren, geuren, en allerlei mooie dingen om van te genieten.

Deze mooie natuur is voor mij een argument dat er een creatief Iemand achter zit.

4. Het eten in de natuur

bewijs dat God bestaat - eten in de natuur

En te midden van deze schitterende natuur, op een aarde waarop leven mogelijk is, en op moleculair niveau onnoemelijk complex is, groeit er ook nog eens volop heerlijk eten dat we nodig hebben om van te leven. De natuur brengt de heerlijkste vruchten, noten, zaden, en ander voedsel voort die we kunnen eten.

Christen zijn is voor mij niet domweg maar geloven dat Hij er is en je verstand op nul zetten.

Ook hierin zie ik de hand van een Schepper. Een Schepper die wil dat we het goed hebben en voor ons wil zorgen.

5. Een ervaring met God

Sommige mensen ervaren soms iets van God. Zo heb ik vorig jaar zelf de troost van God sterk mogen ervaren toen mijn vrouw in het ziekenhuis lag. Dit is moeilijk om uit te leggen aan iemand die dit zelf niet mee heeft gemaakt.

bewijs dat God bestaat - ervaring met God

Maar ik merkte dat God bij me was. Was het dan altijd gemakkelijk? Nee, maar met God erbij was het wel anders dan als Hij er niet bij was geweest. Alsof Hij mij droeg. En ook al kan ik hier geen bewijzen voor aanleveren, het is voor mij erg duidelijk dat God dicht bij mij was.

Deze ervaring met God is voor mij een argument dat Hij bestaat.

Wat denk je: bestaat God?

Ik heb een aantal argumenten genoemd voor het bestaan van God die mij ervan hebben overtuigd dat Hij bestaat. Sommige argumenten kunnen vragen oproepen:

Bovendien is elk argument ook weer op een andere manier te interpreteren. Maar als je al deze argumenten bij elkaar optelt, denk ik dat het bestaan van God toch de beste verklaring is.

Zoals gezegd: misschien ben je het met me eens. Misschien niet. Ik hoor graag wat je ervan vindt!

Geïnteresseerd in rationele argumenten voor het bestaan van Jezus? De gratis online cursus ¨The Case for Christ¨ is zeker een aanrader!
André Scholten
Evangelist, vader, schrijver, wandelaar, spelletjesliefhebber.
André Scholten

Latest posts by André Scholten (see all)

2 Responses to Is er bewijs dat God bestaat?

  1. jacques d schreef:

    Ik zou toch ‘God als misvatting’ eens lezen Richard Dawkins). Al is het alleen maar om wat tegenargumenten te horen mbt de 5 ‘bewijzen’.

Laat een bericht achter