Home » Berichten » God » Waarom laat God zich niet zien?
Home » Berichten » God » Waarom laat God zich niet zien?
Home » Berichten » God » Waarom laat God zich niet zien?

‘Als God werkelijk bestaat, waarom zie ik daar dan niets van om mij heen? Waarom laat God zich niet zien?’       

Waarom laat God zich niet zien

Oorlogen, terrorisme, haat, bedrog, natuurrampen, ongelukken, ziektes, pijn en verdriet. Er gaat geen dag voorbij of we worden daarmee geconfronteerd. Veraf, via de media of dichtbij, in ons eigen leven.

Ja, roepen de christenen, stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw. God regeert. Een dooddoener, daar kan je vandaag de dag toch niet meer mee aankomen? Als Hij werkelijk zou regeren, waarom is het dan zo’n bende in de wereld? Christenen geloven in een mythe, houden vast aan valse hoop, steken hun kop in het zand. Er is geen bewijs van Gods bemoeienis met deze wereld, laat staan met mensen persoonlijk…

Waar was God in mijn leven?

Er is een tijd in mijn (jonge) leven geweest dat ik ook zo dacht. Ik groeide op in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw en er waren tijden dat het met de wereld volledig uit de hand liep, naar mijn idee. We demonstreerden tegen de atoombom, kerncentrales, luchtvervuiling en het kappen van oerwouden. We fietsten over de rijksweg op autoloze zondagen, want er (b)leek een oliecrisis te zijn.

Waar was God in die tijd? Waarom liet God zich niet zien?

Er was wanorde in het Midden en verre Oosten, het communisme begon te wankelen en een derde wereldoorlog werd voorspeld.

Waar was God?

Waarom laat God zich niet zien - oorlog

Ik was opstandig, kritisch, begaan en gepassioneerd, maar wel altijd binnen het blikveld van mijn eigen wereld. Een wereld waarvan ik dacht dat die heel groot en open was.

God laat zich zien

Toen ik op latere leeftijd tot bekering kwam ging er een andere wereld voor mij open. Het was alsof iemand mij een nieuwe bril had opgezet. Ik zag een wereld waarin God zich wel degelijk liet zien… op de meest bizarre plaatsen nog wel.

Ik zag Zijn liefde geopenbaard in de honderden en duizenden organisaties en stichtingen die zich inzetten voor vrede, gerechtigheid, gelijkheid, onderwijs en duurzaamheid. Ik zag God in radicaal veranderde levens van verslaafden, daklozen en criminelen. Ik zag God in naastenliefde, geduld en vergeving.

Ik zag God in naastenliefde, geduld en vergeving.

God laat zich zien door andere mensen

God is geest. In die zin kunnen we Hem niet als mens tegenkomen en kunnen we ook geen plaatje van Hem maken. Maar Hij leeft met Zijn Geest in mensen die in Hem geloven en door die mensen heen wordt Zijn goedheid zichtbaar als zij doen waartoe de Bijbel oproept: omzien en zorg dragen voor elkaar en de schepping.

God is liefde en die liefde wordt zichtbaar als gelovigen een ander belangrijker achten dan zichzelf, als zij hun vijanden liefhebben en vergevingsgezind zijn daar waar dat onmogelijk lijkt.

God is liefde en die liefde wordt zichtbaar als gelovigen een ander belangrijker achten dan zichzelf, als zij hun vijanden liefhebben en vergevingsgezind zijn daar waar dat onmogelijk lijkt.

Wil jij God ook zien?

Waarom laat God zich niet zien - lichtjes

God is licht en in Hem is geen duisternis. Gelovigen hebben de opdracht dat licht te laten schijnen op iedere plaats waar het donker is. Zij zijn geroepen om vredestichters te zijn en hoop te geven daar waar mensen geen uitkomst meer zien.

De ellende in de wereld is echt, dat zal ik zeker niet ontkennen. Maar wat de seculiere media ons laat zien is slechts één kant van de medaille, vergeet dat nooit. Er is ook een andere kant en ik daag je uit om God te vragen of Hij je ogen wil openen voor de dingen die Hij doet. Ik weet zeker dat Hij zichzelf aan jou zal openbaren!

Marja Verschoor-Meijers
Auteur, tekstschrijver, denker & doener.
Marja Verschoor-Meijers

Latest posts by Marja Verschoor-Meijers (see all)

9 Responses to Waarom laat God zich niet zien?

 1. jochanan schreef:

  mooie tekst, maar ik mis toch iets. bij deze een paar teksten, die wellicht het waarom van de realiteit van vandaag begrijpelijker maken.
  2Kor4:4, Luk4:5-6, 1Joh5:19. Maar ook de volgende om eens biddend over na te denken; Deut31:18 en 32:20, Ps50:21.
  ook Prediker zei het al, er is niets nieuws onder de zon (Pred1:9). het is echt niet alleen van de laatste tijd. Vraag je bij 2Kor4:4 eens af wat met de ‘eeuw’ bedoeld wordt. duidelijk is iig dat gedurende die ‘eeuw’ is er een god (welke?) die actief invloed uitoefent.

  m.b.t. organisatie; natuurlijk zullen er organisaties (met name de mensen die in de praktijk dingen dien, niet de top) zijn die liefde werk in alle oprechtheid proberen uit te dragen. edoch, tot echte vrede en gerechtigheid zullen ze het toch echt niet brengen.

  prachtige conclusie; ontdek wat God doet! lees en bestudeer zijn Woord, bid voor een geest van wijsheid en openbaring (Ef1:17-18) om te mogen weten wat de hoop is van Zijn roeping …. dat is wat God in het heden doet; toeroepen, ofwel het individu vergaderen tot Zijn Ene Lichaam

  • Martien Martien schreef:

   Dank voor je reactie. Onze blogs zijn niet bedoeld om er een bijbelstudie van te maken. Wat wij willen is gewoon het gesprek aangaan met iedereen die het leest. Daarbij willen we ruimte laten om het gesprek ook te kunnen hebben zonder dat we er gelijk de bijbel bijhalen. Daarmee zeg ik niet dat wij de bijbel niet belangrijk vinden.

   • jochanan schreef:

    duidelijk.

    maar, als je er niet gelijk de Bijbel wilt bijhalen dan zit ik hier idd verkeerd ;-)

    de vraag blijft dan wel of je ooit bij de juiste antwoorden uitkomt ;-)

    • Martien Martien schreef:

     Voel je vrij om te reageren naar helpdesk [ad] ikzoekgod.nl, dan kan ik mogelijk iets beter uitleggen wat we voor ogen hebben met deze website en o.a. de blogs.

 2. rita stouten schreef:

  Ik ben afgelopen 9 maanden behoorlijk ziek geweest lichamelijk en geestelijk, pijn en verdriet waren sterk aanwezig ik heb zelf die handen van God gezien, door de mensen vooral van mijn kerk die heel veel liefde gaven, kaartjes bloemen eten telefoontjes en heel heel veel gebed. God droeg mij door deze situatie heen door handen van veel mensen. Vriendelijke groet Rita.

 3. Wat mooi om te lezen dat je Gods aanwezigheid door mensen heen hebt ervaren Rita, dank je wel voor het delen van je ervaringen. Past mooi bij deze blog. Fijn dat je er weer bovenop bent.

 4. rita stouten schreef:

  Het gaat met kleine stapjes vooruit Aline Dank je.

Laat een bericht achter