Home » Bijbel » Passing the light
Home » Bijbel » Passing the light
Home » Bijbel » Passing the light

Heb jij dit (bewegende) plaatje ook al ontvangen? Ik al twee keer. (Filmpje is helaas al van youtube verwijderd).

Schitterend symbool

Het is echt een schitterend symbool: licht doorgeven aan een ander.

Vertaald uit het Engels staat er: ‘Ik geef aan jou het licht van vrede, van liefde, van welvaart door voor het nieuwe jaar.’ Wat lief van mensen, dat zij licht aan mij willen doorgeven. Het gaf me echt een blij en dankbaar gevoel. Ze stuurden het mij met de bedoeling dat ik het op mijn beurt weer zou doorgeven. Dat heb ik inmiddels meerdere keren gedaan. Hopelijk maak ik de ontvangers zo ook weer blij en dankbaar.

‘Jullie zijn het licht’

Doorgeven van licht. Het doet me denken aan woorden van Jezus.

‘Jullie zijn het licht in de wereld, jullie licht moet schijnen voor de mensen om je heen’
[De Bijbel, Matteüs, hoofdstuk 5 vers 14 tot 16]

Allereerst is Jezus zelf licht. Hij is licht van God, liefde van God, zorg van God. Hij geeft het niet alleen door. Hij ís het!

Wil je Jezus leren kennen? Doe kun je deze cursus doen!

Hoe word ik Lichtbrenger?

Ben ik het ook? Ben jij het ook? Ja, als je naar hem kijkt en blijft kijken. Hoe doe je dat? Gewoon luisteren naar hem (op het web vind je talloze uitspraken van hem, afkomstig uit de Bijbel). En in gebed tot hem spreken. In gebed proberen een voorstelling van hem te maken. Bewonder hem dan maar. Dan word ook jíj licht van God, liefde van God, zorg van God.

Je geeft het niet alleen maar door. Het gaat dóór je heen. Je wordt licht, liefde, zorg. Kijk naar Jezus, blijf naar Jezus kijken. En je wordt zo! Niet zo mooi als Jezus. Toch kan het niet anders of jij straalt dan ook licht uit: jij laat anderen aan jouw liefde warmen, jij besteedt zorg aan een ander.

Passing the light – da’s nou precies wat Jezus wil!

Licht is op allerlei manieren te brengen. We hebben daarom keuze uit nog veel meer cursussen. Ontdek ze!
Roelof Vellinga

Roelof Vellinga

Predikant. Facebook-dominee. Publicist. Imperfect mens, daarom welkom bij Jezus. Wandelaar-met-hond. (Disclaimer)
Roelof Vellinga
Roelof Vellinga

Latest posts by Roelof Vellinga (see all)

Laat een bericht achter