Home » Bijbel » Gods geluksvisie – training 2
Home » Bijbel » Gods geluksvisie – training 2
Home » Bijbel » Gods geluksvisie – training 2

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ja toch? Natuurlijk!

Mooier en eerlijker wordt het als we dieper durven kijken. Achter onze maskers. Daar vinden we zomaar onze tranen naar geluk.

Het vraagt training (ik denk vooral voor mannen) om te huilen. En om je te verbinden aan het verdriet van de wereld om ons heen. We lachen het vaak snel weg. Of we proberen het op allerlei manieren te vermijden. Of we worden eerder boos en bang dan dat we het verdriet van de ander proberen mee te voelen. En dat is zonde. Want dan missen we zomaar het mooiste geluk.

Voor het verhaal van de hoer die de voeten van Jezus kuste en nat maakte met haar tranen.

Bovenstaande video is een tweede uitwerking van de inleidingsvideo hieronder. Daar zie je het goede nieuws (met een oud woord ook wel “evangelie” genoemd) dat Jezus van Nazaret 2000 jaar geleden overal in Israël rondvertelde. En dat hijzelf helemaal uitleefde. Want je moet natuurlijk zelf wel doen wat je tegen anderen zegt.

Zit jij met opgekropt verdriet? Of vind je het lastig om mee te voelen met mensen die verdriet hebben? Met vluchtelingen bijvoorbeeld? En zou je dat anders willen zien? Neem dan eens contact met ons op.
Tagged with →  

Laat een bericht achter