Home » Bijbel » Wil je een andere wereld binnenstappen?
Home » Bijbel » Wil je een andere wereld binnenstappen?
Home » Bijbel » Wil je een andere wereld binnenstappen?

Heb jij er last van dat anderen zo vaak en zo snel over jou oordelen, en van alles van je willen?
En heb je er last van dat je zelf zo vaak en zo snel over anderen oordeelt, omdat… ja waarom eigenlijk?

Zo ja, zou je in een andere wereld willen stappen, waarin het oordeel van anderen je niet meer raakt? En waarin jij zelf niet meer over anderen wilt oordelen?

Dan stap je in Gods wereld, die gestart is met de komst van Jezus van Nazaret. Een van zijn latere ambassadeurs is Paulus.
In een van zijn vele brieven schrijft deze Paulus het volgende. En dat is geen gemakkelijke zin, maar wel eentje met een fantastische betekenis. Ik vraag je: is de uitspraak te moeilijk, lees gewoon door. :-)

‘Ik, ik ben alleen maar trots op het kruis van Jezus Christus, onze Heer. Want daardoor is de wereld voor mij gekruisigd, en ben ik voor de wereld gekruisigd.’
[Paulus, in: De brief aan de Galaten, hoofdstuk 6]

1. ‘De wereld is voor mij gekruisigd.’

Paulus zegt dit: Als het waar is dat er al een oordeel over deze wereld is geveld toen Jezus namens God aan een kruis stierf, waarom zou ik dan nog zo hard en meedogenloos over de wereld en de mensen om me heen oordelen?

2. ‘Ik ben voor de wereld gekruisigd.’

Hier zegt Paulus dit: Als het waar is, dat niet alleen de wereld maar ook ikzelf al geoordeeld ben en dat ik in liefde door God ben aanvaard, waarom laat ik het oordeel van anderen dan nog zo vaak binnenkomen, en soms zelfs mijn dag bepalen?

PS. Gaat dit te snel voor je of ben je benieuwd naar meer? Lees meer blogs over die nieuwe wereld van God.

‘Kerst en Gods nieuwe wereld.’
‘Hier is het vergeven van vergeving.’

Of klik hier als je meer wilt ontdekken over God en Jezus van Nazaret.

Tagged with →  

Laat een bericht achter