Jezus’ 10 beroemdste uitspraken

Het christendom is veruit de grootste godsdienst ter wereld. Uit onderzoek van International Bulletin of Missionary Research (IBMR) blijkt dat er elke dag 1000 mensen afhaken, maar daar tegenover staat dat er elke dag 83.000 christenen bij komen. Per jaar komen er dus 20 miljoen christenen bij.

Jezus is voor veel christenen (en niet-christenen overigens ook) een grote inspiratiebron. Zijn leven was kleurrijk – zijn boodschap radicaal. Zijn geboorte, 2000 jaar geleden, heeft de wereld voorgoed veranderd en 2,4 miljard mensen geloven dat Jezus nog leeft én hun dagelijks inspireert hoe zij zelf zouden kunnen leven.

Wat zei Jezus 2000 jaar geleden, wat zoveel mensen nog steeds dagelijks inspireert? Hieronder hebben we Jezus’ meest beroemde uitspraken voor je verzameld.

1. “Oordeel niet…”

Schrijf niemand af. Wat Jezus erna zegt, is minder bekend, maar net zo waar: “Want met jouw oordeel over anderen word je zelf geoordeeld.” Scherpe woorden komen namelijk als een boemerang op je terug.

Een mooi voorbeeld gaat over een vrouw die is betrapt op overspel. Veel mensen hadden hun eigen oordeel al klaar en verwachtten zeker ook een oordeel van Jezus. Het tegendeel was waar. Je leest het hier.

2. “Behandel anderen, zoals je wilt dat ze jou behandelen…”

Dit is een beroemde ‘Gouden Regel’ die ook Confucius en Mohammed onderwezen. Reageer nooit ‘zomaar’ op een ander, maar probeer je eerst eens in te leven in een persoon en baseer daarop wat je doet.

3. “Heb je vijanden lief…”

God houdt van zijn vijanden, legt Jezus erbij uit. Hij geeft iedereen leven en geluk, regen en zon, en is daarin niet partijdig. Doe dat na. Misschien worstel jij op dit moment wel met een ‘vijand’ om lief te hebben. Wij dagen je uit eens te gaan proberen die persoon te vergeven, wij helpen je graag met de eerste stap via deze cursus.

4. “Bij God is alles mogelijk…”

Alles?! Als je Jezus moet geloven wel ja! Hij geloofde in een God die alles kan: dan is er dus nooit een situatie meer helemaal hopeloos en is er altijd een oplossing. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms komen we nou eenmaal in situaties waar een wonder voor nodig lijkt te zijn. En soms gebeurt dat!

5. “Maak je geen zorgen voor morgen, want morgen zorgt wel voor zichzelf.”

Misschien ervaar je wel heel veel stress. Dan klinkt dat toch als muziek in je oren? Kan je je een leven zonder zorgen voorstellen? Misschien zoals de vogels in de lucht, of de bloemen in de weide. Volgens Jezus heeft God ze gemaakt en zorgt Hij daarvoor, en zo ook voor jou en mij.

6. “Vele eersten worden de laatsten, vele laatsten de eersten…”

Wie succesvol is volgens mensen, kan een flater slaan bij God. En wie wij een ‘loser’ vinden, kan God juist waarderen. Oftewel: De laatsten worden de eerste, en de eersten de laatsen. God kijkt namelijk naar je hart, en uiterlijk vertoon is maar tijdelijk. Toch kan het voelen alsof je niet geliefd bent. Maar bij God is het tegendeel waar.

7. “Zoek en je zult vinden…”

Ook al is God onzichtbaar, Jezus vertrouwt erop dat God te ervaren is. Maar je moet zelf de eerste stap zetten. Zoek en je zult vinden!

8. “Wees niet bang: alle haren op jullie hoofd zijn geteld…”

Al mijn haren? Dat zijn er wel heel veel. Zie het ook als een vergelijking. God kent jou door en door. En wat anderen er ook maar over jou zeggen, je hoeft er niet bang voor te zijn. God zegt door de Bijbel veel over de mens en over jou. Daar halen veel christenen kracht uit. Meer hierover weten? Ga eens naar Wie Ben Ik.nu.

9. “Wat heb je eraan als je de hele wereld wint, maar jezelf verliest?”

In de tijd dat Jezus op aarde rondliep, heerste het Romeinse Rijk. Maar Jezus had er een bijzondere eigen kijk op. “Wat heeft jouw bucketlist voor nut als je je eigen leven erdoor verliest?” Oftewel, het gaat niet om succes en rijkdom van buiten, maar over vertrouwen en vrede van binnen.

10. “De waarheid zal je bevrijden…”

Wat is de absolute waarheid? En, bestaat dat überhaupt? Volgens Jezus wel. Plus, het zal zorgen voor vrijheid in je leven. Misschien heb jij het idee dat jij nog vastzit aan bepaalde dingen in je leven. Jezus zegt met dit statement dat waarheid je kan bevrijden. Maar wat is dan deze waarheid die vrij kan maken. Jezus zegt het verderop in de Bijbel zelf: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.” Geloof jij dat ook?

Naast deze 10 uitspraken, heeft Jezus nog veel meer in Zijn leven gezegd en gedaan wat vandaag de dag nog steeds van grote betekenis is. Wil je meer ontdekken over wie Jezus was en wat hij betekent voor velen? Ga dan naar onze gratis Waarom Jezus?-cursus. Als je deze cursus gaat doen, word je begeleid door een persoonlijke e-coach, met wie je eventuele vragen kunt bespreken.


Doorpraten? Dat kan met één van onze e-coaches. Vul dan onderstaand formulier in.
Wil je graag meer lezen over wat Jezus hier op aarde kwam doen? Vraag dan gratis een (Nieuw Testament) Bijbel aan (verzending alleen binnen Nederland). Kijk ook eens naar onze (gratis) online cursussen over diverse thema’s.

32 reacties

  1. Geke op 27 juni 2015 om 08:57

    Hallo
    Bij punt 10 wordt gezegd Hij kan wel erge dingen toelaten maar het kan daarom nooit te erg worden.
    Mijn vraag: en als je dan hele erge dingen meemaakt waarbij je hele toekomst wordt weggevaagd, door een ongeluk, en je moet verder (je bent niet gestorven) maar dit geestelijk niet voor elkaar kunt krijgen?
    Waar is dan de God die je zo hard nodig hebt? Voor je gevoel ben je door Hem in de steek gelaten..
    En hoe kun je als naaste familie hiermee omgaan?

    Gr Geke



    • Johnny B. op 28 juni 2015 om 16:32

      Beste Geke, je hele toekomst weggevaagd, dat klinkt heftig en uitzichtloos. Alsof er geen toekomst meer is. Er is altijd een toekomst, maar misschien niet zoals jij of je naasten die had(den) voorgesteld. Ik heb twee maanden tussen hemel en aarde gezweeft door gezondheidsproblemen. Het leek er op dat ik nooit meer uit het hospitaal zou komen, nooit meer zou kunnen werken, niet meer thuis zou komen en niet meer aan het gewone leven deel kon nemen. Ik stond met lege handen. Het licht brak door toen ik besefte wel degelijk een toekomst te hebben, misschien nog wel beter dan op deze wereld. Ik heb mijn wanhoop bij de Heer gebracht “ik weet het niet meer” en Hij heeft mijn lege handen gevuld op een manier die ik niet zelf had kunnen bedenken. Ik heb een nieuwe, betere toekomst gekregen, al op deze wereld. Ik ben niet van mijn gezondheidsproblemen hersteld, maar kan er wel mee functioneren als ik me aan een aantal gedragsregels houd. Ik ben veel toegankelijker geworden voor de mensen om mij heen, ben een veel leukere huwelijkspartner geworden (dat zegt mijn vrouw) en kan weer goed hoofd- en bijzaken onderscheiden (als je de dood in de ogen hebt gekeken, weet je wat ècht belangrijk is). Leg je wanhoop neer bij de Heer en laat Hem jouw lege handen vullen op Zijn manier en Zijn tijd. Ik wens je Zijn zegen toe.



      • Rosa op 11 september 2018 om 08:16

        Hallo Geke, ik lees net jouw bericht. Ja, het is wel heel moeilijk om nog een toekomst te kunnen zien ook al weet je denk ik wel dat je “alles bij de Heer kunt leggen”. Dat lijkt me nl. het meest lastige: je erbij neerleggen dat het is zoals het is en Hij toch wel bij jou moet zijn, want dat zeggen ze ook zo vaak toch? Hoe gaat het nu dan met je? Ik bid dat het je beter gaat en je weer wat moed hebt gekregen, want het is het leven in je die toch gewoon door gaat. Ik bid je Zijn Shalom toe.



    • Gerard de jong op 3 augustus 2019 om 01:55

      Geniet van de pieken en leer van de dalen…Met het vorderen van de jaren zal alles duidelijk worden…



    • Nestor op 12 oktober 2022 om 10:42

      Beste geke dat klinkt heftig ik leef met u mee jezus leeft bij u en god steunt steunt u in goede en slechte tijden



  2. Mac61 op 9 september 2015 om 09:28

    Jammer dat de hoofdstukken en de verzen er niet bij staan zodat mensen ze zelf in hun bijbel te kunnen nalezen..net als de Bereërs in Handelingen 17:11 .



  3. Stan op 1 september 2018 om 12:14

    De uitspraak van JEZUS laat degene zonder zonde de eerste steen gooien.



    • Martien op 3 september 2018 om 10:19

      Er zijn natuurlijk veel meer uitspraken van Jezus, maar hier hebben we er 16 op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze direct toepasbaar zijn in het leven van vandaag. ;-)



      • Stn op 3 september 2018 om 13:12

        Deze uitspraak overlapt ook enigszins, de eerste genoteerde uitspraak van de 16. Ik ben iemand die vaak impulsief mensen iets voor de voeten gooit, ik heb ADHD en heb autistische trekken. Maar een paar dagen later, wie denk ik wie ben ik om te oordelen. Ik ben ook niet echt een pareltje van de natuur, heb dan weer spijt.



        • Martien op 4 september 2018 om 11:34

          Oh, maar helemaal goed hoor dat je reageert. Ik heb het niet ervaren alsof je iets ‘voor mijn voeten gooit’. Gewoon prima om te reageren. En je bent juist wel een parel in Gods hand. ;-)



    • Francis op 26 januari 2023 om 09:44

      Zijn woorden die Jezus menselijk maken , als je in deze tijd had geleefd was het een plicht om te stenigen want het stond geschreven maar werd volkomen verkeerd naar buiten gebracht. Zoals Jezus het naar voor bracht was de correcte manier. Zij die vrij zijn van zonde, dan moet je de vraag stellen als het een plicht was waarom heeft Jezus dan niet de eerste steen geworpen.



  4. Berthie op 4 november 2018 om 20:15

    Het is moeilijk te leven met een zwak zenuwgestel. Dan zit ik wel in de duisternis. Maar ik weet dat bij alle dinge het bij god mogelijk is. Ik probeer veel te bidden. En gedichten te maken over god.en hoop toch een goede toekomst tegen te gaa.
    N. Ja vertrouw o Jezus zijn woorden. Hij geeft geloof, hoop en liefde. Ik ben dankbaar dat ik van Jezus mag houden.



    • Martien op 5 november 2018 om 11:06

      Dag Berthie, mooi om te lezen hoe je met God bezig bent. Hopelijk heb je mensen om je heen waar je ook steun aan hebt.



  5. Sezo op 22 januari 2019 om 13:47

    Laat allen tot mijn komen die belast en beladen zijn zij de here .bid en.je.zult.onvangen klop en.er zal open gedaan worden want waar een wil is is.een.weg



    • Martien op 22 januari 2019 om 14:58

      heb je een vraag over deze uitspraken die je hebt doorgegeven? Of noem je ze gewoon als aanvulling?



      • Ric op 29 januari 2019 om 00:55

        Als jullie werkelijk zo van Jezus houden waarom zie ik dan niet staan. Neem niets zomaar van mij over, maar leef je leven met je eigen verantwoordelijkheid. Haal de doorn uit je eigen oog, voordat je hem plaatst in die van de ander. Wat betreft de duisternis waar men zo in terecht kan komen door wat dan ook. Behoudt het geloof van jezelf, wordt geen kopie van je medemens. Je bent immers al een kopie van het grote geheel, er is geen uitkomst in problemen. Alleen een reis van je ziel wat je niet altijd leuk hoeft te vinden. Je mag boos zijn of teleurgesteld. Jij bent net zo groot als Jezus of welke profeet dan ook. Wat je ook bent je Bent Altijd AL tijd. Er is niets groters of kleiner dan jij. Geen aanvulling of verheerlijking van god nodig. Wie je ook bent, je bent net als ik. Ik ben…



        • Martien op 30 januari 2019 om 11:50

          Wat je precies wilt vragen of duidelijk maken weet ik niet goed Ric. Dus misschien wil je dat wat meer toelichten.
          Eén zinnetje triggerde mij wel. Je zegt: “Er is geen uitkomst in problemen” Wat bedoel je daarmee? Heb je zelf een situatie waar je niet uitkomt?



    • Sezo op 1 februari 2019 om 11:38

      Ik geloof dat deze uitspraaken door God is door gegeven aan mijn voor alle mensen die het moeilijk hebben en naar God zoeken. Zoek met heel je hart en je zult vinden zegt de here denk na voor dat je spreekt.zégt wat God zegt spreekt hem niet tegen .sneller dan je denkt zal er een verandering in je leven plaats vinden.je zult het leven vol zeggen hebben,waarvan de bijbel spreekt.als we willen genieten van een succesvol,zegenrijk leven,een goede gezondheid en een gelukkig,leven dan moeten we leven in het centrum van Gods wil .geloof dat je dat gene bent wat God van je zegt. Denk zo .spreek zo.handel zo.groetjes sezo



      • Martien op 1 februari 2019 om 11:52

        Dag Sezo, als ik je goed begrijp dan zeg je dat als je Gods wil doet dat je dan een gelukkig leven zal hebben met succes, gezondheid, geluk etcetera. Als ik kijk naar de werkelijkheid van het leven dan zie ik toch iets anders. Er zijn veel mensen die God van harte liefhebben, maar toch ook allerlei moeiten hebben in het leven op diverse gebieden.
        Hoe kijk jij daar dan naar?



        • Sezo op 10 februari 2019 om 13:19

          Zo vaak horen we mensen zeggen:het is zo moeilijk om Jezus te dienen en moeilijk dat smalle pad te bewandelen het is zo zwaar om christenen te zijn en je stand in te nemen.Als Jezus zegt:mijn last is licht en mijn juk is zacht hoe kan het dan dat zovelen christenen klagen dat het zo moeilijk is en zwaar is om de wegen des Heren te bewandelen en zijn geboden te onderhouden?Natuurlijk zijn er momenten en tijden dat we worden beproefd en ik geloof dat er geen hemel op aarde zal komen.als u telkens belijdt dat u het zo moeilijk en zwaar hebt met uw huwelijk,gezin,lichaam,werk of zaken dat u niet kunt overwinnen,dan spreekt u Gods woord tegen ,want hij zegt mijn last is licht .de last van satan is veel zwaarder.zijn juk is ondraaglijk zwaar.met welke juk loopt u rond? Als jezus juk zacht is,dan moet dat ook in je leven te zien zijn,want onder alle omstandigheden zijn de gelovigen meer dan overwinnaars! Als God voor ons is,wie zal zal tegen ons zijn ?Als Christus in u woont,dan is ook zijn kracht in u.Jezus zegt: mij is gegeven alle macht in de hemel en op aarde ,Matteüs 28:18 Jezus hééft de duivel overwonnen en wij zijn meer dan overwinnaars met hem!!!!



          • Martien op 12 februari 2019 om 10:48

            Dag Sezo, natuurlijk is het zo dat wij meer dan overwinnaars zijn en dat Jezus de tegenstander heeft overwonnen. Maar het werkt lang niet altijd om dan tegen de mensen te zeggen van ga naar Jezus en het komt allemaal goed. Begrijp me goed dat ik geloof dat het kennen van Jezus absoluut verschil kan maken. Maar mijn ervaring in de nazorg is dat vele mensen zo overmand zijn door wat er in hun leven gebeurd is of aan de hand is dat ze niet zomaar even die knop om kunnen zetten.

            Als mens hebben we elke dag te maken met het lijden in deze wereld. Ook christenen. En volgens mij is het volkomen begrijpelijk dat mensen, en ook christenen dus, die moeilijke dingen in hun leven meemaken dat niet altijd met een glimlach op hun gezicht ondergaan. Denk aan de velen mensen, ook christenen, die te maken hebben met ziekte, pijn, depressie, gebroken relaties, het verlies van dierbaren en noem maar op.

            Mogelijk dat het bij jou wel zo werkt, maar wees voorzichtig om het dan ook anderen op te leggen om hetzelfde te denken of te ervaren zoals jij dat ervaart.

            Weet je, ik geloof dat God zeer barmhartig is. Door Jezus weet Hij heel goed wat wij als mensen meemaken en Hij wil ons bijstaan en helpen. Maar dat betekend niet dat als je christen bent nooit meer moeilijke dingen meemaakt.

            Hopelijk begrijp je wat ik probeer uit te leggen, en voel je vrij om weer te reageren.



  6. sezo op 14 februari 2019 om 00:42

    hoi martien,het klinkt een beetje hopeloos,terwijl de bijbel ons leert dat we hoop geloof en liefde moetten hebben.natuurlijk hebben we als mens te maken met problemen en lijden in deze wereld. en dat zal ook veel erger worden leert ons de bijbel.en alles veranderdt maar jezus blijft het zelfde wat hij toen heeft gedaan doet hij vandaag de dag nog daar waar het voor de mens onmogelijk is is het bij god mogelijk,

    als de here god de mens vraagt om te geloven,dan vraagt hij eigenlijk iets wat boven het verstand uitgaat.geloof is feitelijk iets heel onlogisch.toch heeft letterlijk alles met geloof te maken. dat u naar de kerk gaat,heeft met geloof te maken.de hele bijbel heeft met geloof te maken.deze boodschap is echter niet allen voor gelovigen,maar voor iedereen hebreeen 11:1 zegt dat geloof de zekerheid is van de dingen,die men hoopt,en het bewijs der dingen, die men niet ziet.geloof heeft eigenlijk iets onwerkelijks, iets onlogisch als je het met je verstand wilt begrijpen.er staat dat je moet geloven in iets wat je niet ziet en het geeft geen tastbaar bewijs dat het bestaat.
    velen christenen gaan door een diep,donker dal.een dal van teleurstellingen,strijdt en pijn. als u echter deze boodschap gaat bergrijpen,zal het u door moeilijke tijden heen helpen.het is heel menselijk dat we ons,als we het moeilijk hebben aan zelf medelijden overgeven en denken dat het leven ons onrechtvaardig behandelt.als er een moment is dat je je net als job voelt en je wilt je beklagen over je lot,heb ik goed nieuws voor je.de mens is inderdaad vergankelijk,maar iedereen die in god gelooft,heeft ook een belofte van eeuwig leven.dus kun je toch blij zijn,omdat je weet dat er na dit aardse leven,waarin soms veel moeite en pijn voor komt, een hemel op je wacht. heb uw god lief met geheel uw hart met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. dit is het eerste en grootste gebod! mensen jezus leeft maak een nieuw begin en ondekt de mooiste schatten in de bijbel die voor de ongelovigen verborgen zijn maar de gene die werkelijk geloven geopenbaard zijn



    • Martien op 14 februari 2019 om 16:37

      Dag Sezo,ik heb het idee dat we wat langs elkaar heen praten. Weet je, ik geloof, en met mij velen, dat God en Jezus kennen je helpt in dit leven. Absoluut waar. Maar laten we oog hebben voor de mensen, christenen of mensen die God nog niet kennen, die het moeilijk hebben in dit leven. Belangrijk is naast hen te gaan staan en een luisterend oor bieden en waar mogelijk iets zeggen. Maar laten we alsjeblieft niet zeggen “Geloof in God en alles wordt beter”. De realiteit van het leven laat iets anders zien, hoe graag mensen ook zaken opgelost willen zien. We leven ook in een gebroken schepping.



      • :richard :kloostra op 10 maart 2023 om 06:54

        Hoe ga ik ermee om? Dat is de vraag die ik mijzelf stel. Dat is als mijn ratio twijfel zaait. Dat is nog zelden. Jezus is mijn leidraad hierin.
        Ik zie de schepping niet (meer) als gebroken.
        De schepping is perfect zoals ie is. Al is precies zoals het moet zijn.
        Als ik gedachten voel opkomen als zou de schepping gebroken zijn, zoek ik in mijzelf waar ik gebroken ben.
        En vraag Jezus om hulp daarbij. Inzcht daarin. En een truc die ik bij mijzelf gebruik om mijn ego/ratio te kalmeren, is tegen mezelf zeggen: ‘ik snap het niet, ik snap het nog niet, misschien snap ik het nooit. en dat is prima.’ mysterious ways die ik nog niet heb mogen ervaren.



  7. Sezo op 15 februari 2019 om 12:09

    Zeker is het belangrijk om naast hen te gaan staan en een luisterend oor aan te bieden en waar mogelijk iets te zeggen daar ben ik het met uw eens.maar waarom alstublieft niet zeggen geloof in God en alles wordt beter ? We leven toch in een gebroken schepping?Hij is toch onze heelmeester!Onze redder hij is het die de knop bij mensen doet omzetten wat voor ons onmogelijk lijkt is bij God mogelijk.wij zijn niets in staat zonder hem.zo als ik eerder heb gezegd,als God voor ons is wie zal er dan tegen ons zijn?Als Christus in u woont dan is zijn kracht ook in u. Sorry dat ik uw een beetje tegen spreekt maar de waarheid moet gezegd worden en de waarheid is God.



    • Martien op 18 februari 2019 om 13:28

      Dag Sezo, laat ik het dan maar heel concreet maken. Zeg jij dat als je in God gelooft dat je het nooit moeilijk hebt, nooit ziek bent en nooit problemen hebt in het leven?



  8. Sezo op 11 maart 2019 om 08:47

    Nee het kan gebeuren dat er angst op ons valt.Maar laten wij dan echter op de eeuwige rots staan en ons geloof niet baseren op onze gevoelens of op omstandigheden,maar op het woord van God zijn juk is zacht .



    • Martien op 11 maart 2019 om 15:45

      Dag Sezo, ik denk dat ik snap waarom je dit zegt, maar helaas werkt het zo niet altijd voor iedereen. Weet jen, ik geloof dat er bij God ook ruimte is voor onze vragen en twijfel. En ieder mens heeft wel vragen en twijfel. Het mooie is dat God dan naar ons toe komt op een manier die bij ons past en waar we mee verder kunnen.
      Nogmaals, niet iedereen wordt genezen en lang niet alle problemen worden opgelost. Een antwoord hebben we niet altijd en dat moeten we dan accepteren.
      Naast iemand staan en a.h.w. meelijden helpt meer dan te zeggen dat ze meer moeten geloven of stappen moeten zetten.
      Hopelijk kan je hier weer iets mee.



      • Tom op 25 januari 2020 om 16:46

        Een kleine aanvulling op Martien.

        Het belangrijkste is dat we van genade leven. Betekent het dan dat we helemaal geen vragen mogen hebben.
        Natuurlijk wel, maar op welke manier en met welk doel stellen wij die vragen? Als wij deel hebben aan Christus, kan alles ons overkomen, niets kan ons scheiden van de Liefde van Christus.
        Maar wat Sezo zegt is juist een Bijbelse gedachtegang. Abraham ging ook op reis, zonder vragen te stellen. In vol vertrouwen op God. Twijfelen aan God is ongeloof, en ongeloof is de grootste zonde!

        Maar dan zeg ik tegen Sezo als er iemand bloedend op straat ligt, lopen wij er dan aan voorbij en zeggen wij dan tegen Hem, vertrouw maar op God. Nee het Nieuwe Testament leert ons juist een hele praktische taak, om daarin de Genade van God te weerspiegelen. Zelfs je vijanden moet je helpen! De zieken bezoeken, de armen geld geven, als je Genade kent, kun je niet stil blijven zitten!

        Iedereen heeft een taak, neem deze serieus! De Bijbelse Boodschap is niet alleen geestelijk, het is ook heel praktisch, laat dat weerspiegelen in je levenswandel!

        Het ware geloof is geen zaak van de zondag, het ware geloof is elke dag weer wandelen door Christus, elke dag weer iets goeds willen doen voor je naasten!



  9. Martien op 27 januari 2020 om 13:32

    Dank voor je aanvulling Tom. Maar ik heb wel een vraag voor je. Je zegt dat twijfelen aan God ongeloof is en de grootste zonde. Volgens mij spreekt de bijbel niet helemaal zo. Veel mensen twijfelen en juist in die twijfel komt Jezus naar de mens. Kijk naar een Petrus en een thomas bijvoorbeeld. Jezus wees hen niet af, maar kwam naar hen toe in hun twijfel en hielp hen om het anders te zien.
    En dat we er moeten zijn voor de mensen in nood, helemaal mee eens.



  10. W. Van laere op 7 maart 2021 om 08:20

    Voor God is alles mogelijk, dat mag je nooit uit het oog verliezen. Hij heeft triljoenen sterrenstelsels geschapen, elk met triljoenen zonnen en planeten. Als je beschikt over zoveel macht en energie mag je nooit de hoop opgeven. Achter elke hoek kan iets wonderbaarlijks schuilgaan, wachtend op het moment dat je voorbij komt. Daarom, sta niet stil, blijf zoeken. Ooit zal alles als een puzzel in mekaar passen, zal je begrijpen en gelukkig zijn. Je zal begrijpen dat alles perfect is zoals het is. Toeval bestaat niet. Beslissingen nemen wel. Die vrijheid om te kunnen kiezen is het grootste geschenk. Wees niet bang, je bent nooit alleen. Blijf naar oplossingen zoeken. Meer kan je van een mens niet verlangen. Blijf kloppen op die deur, met heel je hart en er zal opengedaan worden.



  11. Mieke Lieve Dutoit op 27 juni 2022 om 08:11

    Toon mij waar de gulden regel in de Koran staat. Ik heb dat boek grondig gelezen en ben het nergens tegengekomen. Integendeel. Dood de ongelovigen, de afvalligen, de homoseksuelen, dat is het te volgen pad. Wantrouw de Joden want Allah is op hen vertoornd, volg de Christenen niet, want zij dwalen dat bidden ze tot 5x daags.