Home » Het (goede) nieuws van alledag » Bed, bad, brood en God?
Home » Het (goede) nieuws van alledag » Bed, bad, brood en God?
Home » Het (goede) nieuws van alledag » Bed, bad, brood en God?

Waar is God te vinden?

Ik denk in mensen die hem nadoen. Bijvoorbeeld in de huidige bed-bad-brood-discussie.

‘De HEER doet recht aan de verdrukten,
geeft brood aan de hongerigen,
bevrijdt de gevangenen,
opent de ogen van blinden,
richt de gebogenen op,
heeft de rechtvaardigen lief,
de HEER beschermt de vreemdelingen…’
[De Bijbel, Psalm 146 vers 7 tot 9]

bed bad brood en God

Volgens de verhalen deed Jezus van Nazaret God na. Letterlijk. Zie de links naar de evangeliën in bovenstaande quote uit Psalm 146, een oud lied waarin staat wat de HEER in Israël deed (‘HEER’ is de Nederlandse vertaling van de naam van God, Jahweh in het Hebreeuws). Jezus trad eeuwen na dit lied op in Israël.

Ik kan geen voorbeelden vinden dat Jezus recht doet aan verdrukten, of dat hij vreemdelingen beschermt. Het is bekend dat God deze zaken belangrijk vond in het oude Israël, zoals hier in het wetboek Leviticus. Het lijkt erop dat Jezus niet álles zelf doet, maar deze twee dingen overlaat aan de mensen die zijn gedachtegoed overnemen. Bewust of onbewust. Maar in ieder geval uit warme medemenselijkheid.

Wat denk jij?

Tagged with →  

Laat een bericht achter