Home » Jezus » Knuffelschaap Lammie geeft echte rust
Home » Jezus » Knuffelschaap Lammie geeft echte rust
Home » Jezus » Knuffelschaap Lammie geeft echte rust

Kort geleden gingen mijn vrouw en ik met onze nog geen jaar oude dochter backpacken in Israël. Lekker avontuurlijk en een enorme beleving. Wel waren er ook uitdagingen, waarvan de grootste het niet willen slapen van onze dochter Imma.

familie de Heer

Paniekerige baby

Daar zaten we dan, in Eilat. Een prachtig stukje Israël, aan de voet van de rode zee. Het was midden in de nacht, en buiten was het muisstil. Het enige geluid hoorbaar was het oorverdovende gebrul van onze paniekerige baby. Totaal overstuur, en geen afleiding, geen liedje, geen troostende deinende bewegingen die waar iets aan kon veranderen. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar midden in de nacht ben ik persoonlijk niet op m’n best. Al snel raakt je geduld op en wordt het verlangen naar dat steeds verder afkoelende matras alsmaar groter.

Schaap Lammie

Terwijl we voor de 36e keer probeerden Imma te kalmeren d.m.v. een slokje drinken kwam het lumineuze idee in mij naar boven om onze troef in te zetten. Geen idee waarom ik er niet eerder aan had gedacht, want eigelijk zat hij me tijdens al die vroege uren in mijn ooghoeken al aan te staren met zijn witte vacht: Imma haar favoriete knuffel, schaap Lammie.

Met een halve duik greep ik het door de reis inmiddels zwaar verkleurde schaap van de grond en duwde het zacht maar met overtuiging in de armen van mijn dochter. En jawel, binnen luttele seconden veranderde haar treurige klaaglied in een grinnik, gevolgd door een glimlach, waarna ze in totale rust en ontspanning ging liggen en in een diepe slaap verzonk. Eindelijk. Rust.

Een les uit de bijbel

De sprong van dit vakantieverhaal over een knuffelschaap Lammie naar Jezus lijkt groot. Maar daar, midden in de nacht in zuidelijk Israël werd ik door dit voorbeeld herinnerd aan een les uit de bijbel.

Mensen, inclusief ikzelf, hebben soms de neiging om onrust en onvrede te vullen met tijdelijke oplossingen en afleiding zoals televisie, internet, drank, seks, werk, sport, feestjes, en ga zo maar door. Het probleem is alleen dat de onrust niet wordt weggenomen maar slechts wordt bedekt met een laagje schrale troost. Wanneer die vervolgens opdroogt staan we nog steeds met lege handen en is de onrust soms alleen maar toegenomen. God wist dit en kwam met zijn Zoon Jezus als de oplossing voor dit probleem.

“Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.” Filippenzen 4:6-7

Lam van God

Jezus wordt het ‘Lam van God’ genoemd. Dat komt omdat Hij het was die Zijn eigen leven gaf als een offer voor onze fouten en misstappen. In de tijd van de bijbel was een dier offeren een manier om vergeving van zonden te vragen. Jezus, het Lam van God nam onze plek in zodat wij vrijuit gaan. Wauw.

Mijn dochter van nog geen jaar oud leerde mij op deze bijzondere manier een les door in haar onrust met beide handen haar favoriete knuffel te omarmen. Zo mogen ook wij op een uitnodiging ingaan. We mogen die tijdelijke pijnstillers van het leven loslaten, en met met beide handen de rust en de vrede aannemen die ons Lam, Jezus, ons dagelijks aanbiedt.

Robert de Heer
Robert de Heer is werkzaam als studentenwerker voor Agapè StudentLife. Hij houdt van zijn vrouw Kimberly, zijn dochters Imma en Jaël, én van het avontuurlijke leven wat God hun geeft in Rotterdam. (Disclaimer)
Robert de Heer
- 13 uur ago
Robert de Heer

Latest posts by Robert de Heer (see all)

Tagged with →  

Laat een bericht achter