Home » Leven » Geheime dienst
Home » Leven » Geheime dienst
Home » Leven » Geheime dienst

huis osama bin laden

Word jij ook bespioneerd? Of ben je niet zo belangrijk?

Snowden

De naam Edward Snowden heb je vast wel in het nieuws voorbij horen komen. Hij heeft voor nogal wat beroering gezorgd. Nu eens wordt die ambassadeur op het matje geroepen, dan weer is die Europese politicus op zijn teentjes getrapt. Allemaal omdat uit de bronnen die deze klokkenluider gelekt heeft, blijkt dat al jaren vooral de Amerikaanse National Security Agency heel veel belangrijke en minder belangrijke mensen bespioneert. Deze afluisterpraktijken zijn officieel bedoeld om terroristen op te sporen, maar hebben nu als onbedoeld neveneffect dat vooral regeringsleiders ontploffen – van verontwaardiging dan.

Osama

Als er ooit achter iemand is aangezeten, dan wel achter Osama bin Laden. Afgelopen week hoorde ik uit betrouwbare bron – die ik niet zal lekken  – dat er ook een Nederlander achter de op 2 mei 2011 vermoorde terrorist aanzat. Op eigen houtje ging hij op onderzoek uit. Hij wilde per se weten waar hij zat. Hij kwam door al zijn contacten in de moslimwereld dichtbij. Heel dichtbij. Wist zelfs waar hij woonde. Maar toen kwam de dodelijke operatie van de Navy Seals, die zijn missie pijnlijk doorkruiste.

James Bond

Deze Nederlander heet Anne van der Bijl (oeps, toch een naam gelekt). Een tachtiger, klein van stuk, niet bepaald het type Rambo of James Bond. Maar dat hoefde ook niet voor zijn soort operaties. Want hij wilde Osama niet doden, maar juist leven brengen. ‘Ieder mens op aarde,’ zo luidde zijn drijfveer, ‘verdient het namelijk om een keer te horen dat God van hem of haar houdt. Dus ook een terrorist.’

Moordenaar

Eigenlijk zat God Osama in de persoon van deze bejaarde man op de hielen. Niet om hem een kogel door de kop te jagen, maar hem in zijn hart te raken. Deze ver-reikende liefde heeft Van der Bijl niet zelf verzonnen. De moordenaar aan het kruis die naast Jezus hing, kwam er vijf voor twaalf achter dat er zelfs voor hem genade was. ‘Denk aan mij, Jezus,’ vroeg hij, strijdend tegen de dood, ‘als U in Uw Rijk bent.’ Jezus antwoordde: ‘Vandaag zal je met Mij in het paradijs zijn.’ Niet eentje met 70 maagden, maar met Jezus zelf.

‘Big Brother is watching’

In Psalm 139 kun je lezen dat God overal bij ons is. Hij kent onze gedachten, ziet onze gevoelens, weet wat we doen. Je zou Hem de grootste Spion kunnen noemen.  Niet alleen de grote wereldleiders worden door Hem in de gaten gehouden – ook de eenvoudige man in de straat. Soms merk je daar iets van – vaak is het een geheime dienst,  aan jou.  Maar nu je het leest en weet, is dat dan een beklemmende gedachte voor je? Voel je je in je recht op privacy aangetast?

Je zou, net als die regeringsleiders doen, een ambassadeur van Hem op het matje kunnen roepen.

Ik voel me zo’n vertegenwoordiger. En als je verontwaardigd zou vragen waarom Hij jou volgt, dan zou ik je het antwoord geven van Anne van der Bijl: ‘Ieder mens op aarde is het waard om te weten dat God liefde is.’ Osama hoorde deze boodschap te laat. Jij niet…

Marien Kollenstaart

Marien Kollenstaart

Ik ben 40% predikant in de Gereformeerde Kerk Vuren (PKN), 60% huisman in Ottoland, -100% getrouwd en vader van vijf kinderen, 110% voetball(iefhebb)er (Disclaimer)
Marien Kollenstaart
- 2 uur ago
Marien Kollenstaart

Latest posts by Marien Kollenstaart (see all)

Laat een bericht achter